libertate de conștiință

Școlile publice din statul american New Jersey obligate să predea istoria LGBTQ

Statul american New Jersey a aprobat legea care impune predarea în școlile gimnaziale și liceele de stat a așa-numitei istorii LGBT. Potrivit legii, consiliile de administrație ale școlilor trebuie să introducă în programa școlară, începând cu anul școlar 2020-2021, lecții care să prezinte în mod corect contribuția politică, economică și socială a persoanelor LGBT. Legea nu se aplică instituțiilor de învățământ private. După California, New Jersey este cel de al doilea stat american care obligă școlile să predea o istorie pro-LGBT.

Inițiativa legislativă face parte din agenda LGBTQ pe care Phil Murphy, noul guvernator democrat al statului New Jersey, a promis că o va susține în mandatul său. Guvernatorul Murphy consideră noua lege va avea un efect benefic asupra elevilor, în special a celor LGBTQ. O lege similară a fost introdusă de către democrați pe agenda legislativului statului Illinois.

Organizațiile pro-familie au condamnat legea, pe care o consideră un instrument al activiștilor homosexuali pentru a inunda școlile cu propagandă LGBTQ.

Sursă: lifesitenews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button