libertate de conștiință

Dide, unul dintre liderii #rezist, postare incalificabilă pe FB: se bucură că a murit o femeie jandarm

Cristian Mihai Dide, protestatarul care a devenit cunoscut în urma protestelor #rezist a avut o reacție revoltătoare pe pagina lui de Facebook la știrea că o femeie jandarm din Suceava a murit într-un accident rutier: „One more down! Du-te după Giani”.

Femeia traversa strada regulamentar, fiind cu fetiţa ei în vârstă de un an şi jumătate când a fost lovită de o maşină pe o trecere de pietoni din zona Palatului de Justiţie din Suceava. Copilul a suferit leziuni grave şi se află în comă la spital.

Utilizatorii de Facebook au reacționat dur la postarea lui Dide:

„Nu este comentariul pe care îl așteptam. Până în final a murit un om nevinovat, o femeie care avea un copil mic, atât de jos ai ajuns?? Să îți fie rușine! Cu toata ura pe care o am față de evenimentele din 10 august, nu mă pot bucura de tragedia unui om care nu a făcut nimic”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În urma acestui comentariu, Cristian Dide a scris:

„Pentru mine a murit un jandarm. Scuza asta că avea un copil nu mai ține… Și Stalin a avut copii, Bin Laden a avut copii, și ei tot oameni au fost. Câți oameni au omorât cei de mai sus?”

Un alt utilizator de Facebook, Anghel Buturugă, a scris că este o diferență foarte mică între reacția lui Dide și cazul bărbatului din Brăila care a lovit mai multe persoane cu mașina strigând că „Trebuie să curgă sânge în țara asta”:

„Celebrul Dide, unul din liderii #rezist, se bucură că a murit o femeie jandarm, într-un accident de mașină.

Femeia avea și un copil de 1 an. Când unul din cititori i-a atras atenția, Dide a raspuns că „ce, și Stalin a avut copii.”

Diferența intre Dide si nebunul din Braila, încadrat, mai recent, la terorism, este una foarte, foarte mică.

Gestul lui Dide e pur și simplu socant și nu prea am cuvintele pentru a-l descrie cum trebuie.

Dar un lucru înțeleg: mergem spre zid cu viteză maximă.”

Și purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a reacționat pe Facebook după ce protestatarul Mihai Dide a avut o atitudine revoltătoare: 

„Nu-mi doresc să insist cu postări, și-așa momentul este copleșitor. Un om a murit și din păcate nu mai este nimic de făcut, poate doar să reflectăm de 100 de ori atunci când investim cu încrederea noastră pe cineva sau chiar îi finanțăm derapajele disimulate în acțiuni civice. În urmă cu câteva luni își exprima aceeașisatisfacție bolnavă la aflarea veștii că un tată, tot jandarm, a murit într-un accident stupid. Am scris și atunci, însă ura nu a dispărut, dimpotrivă…”

Cristian Dide nu este la prima reacție violentă. În luna iunie a hărțuit-o pe stradă pe actrița Manuela Hărăbor pentru că a parcat pe un loc dedicat persoanelor cu handicap, cu toate că actrița avea legitimație și dreptul de a parca acolo.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button