libertate de conștiințăMarxism cultural

Mihai Alexandru: „Nu s-a inaugurat doar o catedrala imensă, ci s-a împlinit visul lui Mihai Eminescu și dorința Regelui Carol I”

de Mihai Alexandru, Facebook

„Le pictam masinile SPP in auriu. Ii numim pe SPPisti „gorilele patriarhului”. Distribuim poze cu Biblioteca nu stiu carui stat, cand noul sediu al Bibliotecii Nationale Romane va asteapta din 2012 cu 14 sali de lectura si peste 12 milioane de carti si a costat tot cat catedrala, desi probabil nu i-ati calcat pragul.
Ne scandalizeaza 120 de milioane de euro (circa 75% din ei din bugetul statului), dar omitem ca ei s-au alocat in 10 ani. Omitem ca tot in 10 ani statul care promitea cu americanii de la Bechtel sa faca autostrada a spart 1.5 miliarde de euro pe 50 de km si, in final, pe un esec ce trebuia finalizat in 2013 cu peste 400 de km. Echivalentul a 10 catedrale = 50km.
Ne deranjeaza pesemne ca undeva, cineva, a tras intr-un fel sau altul sa ridice ceva cu banii pe care i-a primit. Si a si reusit.

Si totodata probabil ca nu am gasit intamplator cifra de 125 de milioane de euro… in ultimii 6 ani… cheltuiti de BOR cu activitatile social-filantropice. Bani care merg exact acolo: la o parte din copiii desculti, flamanzi, orfani, la batranii din azile si la familiile defavorizate.

Cat despre spitale… cu siguranta stiti si istorie, cat si realitatile cotidiene. Stiti ca sub patronajul Patriarhiei functioneaza 45 de institutii medicale si farmaceutice. Stiti ca primele spitale si bolnite din tarile romane au fost infiintate de mitropoliile istorice, printre care Coltea si Sf. Pantelimon. Si de asemenea stiti ca una din cele 4 anexe ale Catedralei va fi un centru medical de diagnostic si tratament.

Si probabil stiti ca ieri nu s-a inaugurat doar o catedrala imensa, ci s-a implinit visul lui Mihai Eminescu si dorinta Regelui Carol I.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar ce stiu eu. „Nationala de aur a Romaniei” si „Sfanta Treime a masinilor” SPPului. Stai… cred ca asta e o alta problema care deranjeaza. Ca aurul romanilor e pe cupola vreunei catedrale din inima Bucurestiului cand, in general, eram obisnuiti sa fie incarcat in niste vagoane si scos afara din tara.”

Biblioteca Națională a României:

Inaugurare: 22 aprilie 2012

Cost: 106 milioane euro

Fondul bibliotecii: 13 milioane titluri

Helsinki Central Library:

Inaugurare: 5 decembrie 2018

Cost: 98 milioane euro

Fondul bibliotecii: 0.1 milioane de titluri


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button