libertate de conștiință

Premierul Suediei: „Toți preoții ar trebui să căsătorească pe toată lumea, inclusiv cuplurile de același sex”

gaycoupleas2_si

CBN News, 23 iunie 2017

Premierul Suediei a spus că niciunui preot din Biserica Suediei nu ar trebui să i se permită să refuze ceremonia de căsătorie religioasă pentru persoanele de același sex. În prezent, preoții respectivi dispun de libertatea de conștiință și pot refuza să conducă o ceremonie de „căsătorie” între persoane de același sex.

Stefan Löfven, care face parte din Partidul Social-Democrat, a declarat pentru Kyrkans Tidning, ziarul oficial al Bisericii Suediei:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Noi, social-democrații, lucrăm pentru a ne asigura că toți preoții căsătoresc pe toată lumea, inclusiv cuplurile de același sex. Dacă ești moașă, fie trebuie să faci faci avorturi, sau trebuie să-ți găsești alăt profesie. Același lucru este valabil pentru preoții care nu vor să ofere ceremonii de binecuvântare la nunta homosexualilor.

„Căsătoria” între persoane de același sex a fost legiferată în Suedia în 2009.

În țări precum Olanda sau Suedia, care au legiferat partneriatele civile pentru persoane de același sex în anii 1980, respectiv 1990, și apoi căsătoria pentru acestea, în anii 2000, doar 2-2,8% dintre persoanele homosexuale se căsătoresc.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button