avort

Viața începe atunci când simți că începe – declară susținătoarea avorturilor, Melissa Harris-Perry

Una dintre cele mai dezbătute probleme, în disputa dintre susținătorii avorturilor și cei cu convingeri pro-viață, este legată de momentul în care se  consideră că începe viața. Susținătorii avorturilor spun că viața nu este viață până când nu se poate auto-susține, deci, după părerea lor, înseamnă că un fetus nu poate fi considerat cu adevărat viu decât atunci când poate supraviețui în afara uterului. Însă, gazda MSNBC, Melissa Harris-Perry, nu este de acord cu acest punct de vedere. Ea vine cu o altfel de logică, afirmând că nu știința determină când începe viața, ci sentimentele.

Când anume începe viața? Consider că răspunsul depinde extraordinar de mult de sentimentele părinților. Un sentiment puternic, dar nu de știință”, a afirmat Harris-Perry în emisiunea sa de la sfârșitul lunii iulie.

Cu alte cuvinte, uită tot ce știi despre embriologie, sarcină și reproducere. Ce anume spun sentimentele tale? Un copil nu este tocmai potrivit acum? Atunci, norocul tău. Poți să decizi că bebelușul nu este încă viu, deoarece tu nu-ți dorești să fie! Și totuși, de ce să ne oprim aici? Ce facem dacă simți că nici fiul tău de 2 ani nu mai este viu? Dacă sentimentele sunt tot ce avem nevoie pentru a determina dacă cineva este viu sau nu, atunci de ce să limităm discuția doar la sarcină?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ulterior Harris-Perry a dat cu bâta în baltă și mai tare:

Problema e că mulți dintre politicienii noștri vor să emită legi în baza acestor sentimente.”

Ei bine, da. Noi, cei pro-viață, am fi de acord. Problema este exact aici: prea mulți susținători ai avortului ignoră știința embriologiei, a reproducerii și vor să mențină legal avortul la cerere, în baza a nimic altceva decât sentimentele lor că un copil nenăscut nu este încă în viață cu adevărat. Uitați ceea ce ne spune știința. Inima ce vă spune? 

Și are într-adevăr logică. Se aliniază perfect cu poziția celor pro-avort. Dacă susținătorii avortului pot acoperi adevărul și pot ține ascunsă știința, atunci toate femeile trebuie să se ghideze după propriile sentimente. Și este mult mai ușor să avortezi o bucată de țesut, decât să-ți ucizi copilul nenăscut. Dacă știința ne-ar fi fost ghid și nu sentimentele, atunci nu s-ar mai pune astăzi problema ca avortul să fie vreodată legal. Mulțumim Melissa Harris-Perry, pentru că ai scos în evidență acest lucru atât de bine.

Dar aceasta nu a fost singura declarație revoltătoare făcută de Harris Perry. Ea a spus, de asemenea, căfemeile cu sarcini nedorite, nu împărtășesc aceeași experiență ca și Ducesa de Cambridge, care a dat naștere unui băiețel ce acum este al treilea descendent în linie la tronul britanic.

Când o sarcină este dorită…este ușor să ne gândim laexcrescență ca la un copil „, a declarat Harris-Perry. Dar nu toate sarcinile sunt un basm.”

O sarcină nedorită poate fi biologic la fel ca una dorită. Dar experiențapoate fi cu totuldiferită „, a adăugat ea.

De asemenea, Melissa HarrisPerry a atras reacții negative atunci când, în timpul unei alte emisiuni a cărei gazdă era, a purtat cercei confecționați din tampoane. Ea a spus telespectatorilor că aceștia au fost special confecționați pentru a demonstra opoziția sa față de interzicereaîn Texas a avorturilor efectuate la termene târzii, lege semnată în luna iulie a acestui an de Guvernatorul Rick Perry.

Prelucrare după: LiveActionNews
Traducere: Iulia Elena Catargiu
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button