avortdizabilităţidizabilităţi fizice

VIDEO: Ele sunt siamezele despre care dr. Monica Pop a spus că le-ar fi fost mai bine dacă erau avortate

media-140293819859988400

de Mirela Florescu

La emisiunea din 3 aprilie 2017 „Femei de 10, Bărbați de 10” difuzată la TVR 2, dr. Monica Pop s-a pronunțat în favoarea avortului la cerere mai ales în cazuri de dizabilități grave ale copilului. Ea a venit cu o fotografie veche de 10 ani în care apăreau două surori siameze lipite în zona capului și obiecta că acestea nu se pot bucura de viață și că ar fi fost mai bine pentru ele să nu se fi născut.

Un articol mai recent, din 2014, o contrazice însă pe dna dr. Monica Pop. Siamezele respective trăiesc și chiar par să se bucure cu recunoștință de viața pe care o au, în ciuda faptului că trebuie să fie mereu împreună.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Wowbiz.ro a relatat că, după ce fetele s-au născut în 2004 la Roma, în 2007 familia lor a plecat la Chicago în speranța că experții de acolo le vor putea separa pe fete. Nu s-a reușit, deoarece riscurile erau prea mari.

Dar, la data realizării materialului, copilele Tatiana și Anastasia Dogaru se jucau fericite împreună. Singurul lor regret: că nu s-au putut privi niciodată față către față, ci fiecare a văzut-o pe cealaltă doar din poze.

Două concluzii se pot trage de aici:

  1. Când vorbim despre o viață de om, să fim atenți să nu pronunțăm nimic ce nu îi putem spune respectivului om în timp ce îl privim în ochi.
  2. Apărătoarele avortului pun foarte mult accentul pe autonomia femeii, dar aceste siameze ne învață că dragostea și înțelegerea reciprocă sunt mai presus decât autonomia și sunt singurele capabile să confere valoare vieții.

VIDEO. Emisiunea recentă de la TVR 2 unde apare dr. Monica Pop:

Citește și 3 aprilie 2017: Pro-viață sau pro-avort? Emisiunea „Femei de 10, Bărbați de 10” la TVR 2 cu dr. Monica Pop, dep. Daniel Gheorghe

Citește și Dr. Monica Pop despre lipsa de siguranță a avortului: „Doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face”

Citește și Ce i-a răspuns Sorin Focuță, care are boala oaselor de sticlă, doamnei doctor Monica Pop, despre persoanele cu dizabilități

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button