avortdizabilităţi

Ce i-a răspuns Sorin Focuță, care are boala oaselor de sticlă, doamnei doctor Monica Pop, despre persoanele cu dizabilități

sorin focuta

AlexandraNadane.ro, 3 aprilie 2017

La emisiunea„Femei de 10, bărbați de 10”, dr. Monica Pop a spus că este „un păcat” să fie lăsați să vină pe lume copiii care se vor naște cu dizabilități sau copii ai căror părinți nu sunt pregătiți să-i primească.

I-a răspuns o astfel de persoană, Sorin Focuță, care are de 45 de ani boala Lobstein (boala oaselor de sticlă). Un minunat articol despre el găsiți aici

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Iată ce a postat pe Facebook, după emisiune, Sorin Focuță:

Sunt dator în fața lui Dumnezeu să apăr acești copilași ce nu se pot apăra singuri, și – cu tot respectul pentru doamna oftalmolog și toți ce sunt porniți vehement pe ideea că noi, cei care ne naștem cu niște dizabilități, nu am gusta la fel de mult bucuria de a trăi ca și domniile lor – spun că ar trebui să nu își facă absolut nici o problemă, am trăit bucurii pe care mulți copii crescuți acum la bloc și-n orașe, nici nu prea le mai trăiesc: ani buni de lecturi și stat într-un cadru natural debordând de vietăți care mai de care mai frumoase, lucru de mână alături de mămica, jocuri cu fratele meu mai mare.

Nu, nu șotron, minge… dar se găseau destule gen: șah, table, cărți, Nu-te-supăra-frate… și chiar fotbal pe scândura furniruită cu care se lungea masa  (asta-i ghidușie făcută fără să știe mămica, jucam doar când pleca ea de acasă). Iar ceilalți copiii de pe stradă, care pot oricând da mărturie că niciodată n-am plâns că de ce trăiesc, că de ce m-am născut, că de ce ei pot și eu nu, că ei au și eu nu. Slavă Domnului, nici vorbă de așa ceva.

image-1

Ediția din 3 aprilie 2017 a emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, moderată de Mircea Radu și Marina Almășan a la TVR 2, a avut ca temă problema avortului și Marșul pentru viață 2017.

Invitații au fost: Prof. Dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, deputatul Daniel Gheorghe, Dr. Alice Florescu – medic primar ostetrică-ginecologie, Monica Enache – Psiholog, Ioana Picoș – actriță și președintele Asociației Feminism proFamilie, Pr. Dr. Ionuț Mavrichi, reprezentantul Patriarhiei Române și Alexandra Nadane – președintele Asociației Studenți pentru viață.

 

Citește și Ele sunt siamezele despre care dr. Monica Pop a spus că le-ar fi fost mai bine dacă erau avortate

Citește și 3 aprilie 2017: Pro-viață sau pro-avort? Emisiunea „Femei de 10, Bărbați de 10” la TVR 2 cu dr. Monica Pop, dep. Daniel Gheorghe

Citește și Dr. Monica Pop despre lipsa de siguranță a avortului: „Doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face”

Citește și Ce i-a răspuns Sorin Focuță, care are boala oaselor de sticlă, doamnei doctor Monica Pop, despre persoanele cu dizabilități

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button