avort

Dr. Monica Pop despre lipsa de siguranță a avortului: „Doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face”

Foto: TelegrafOnline.ro
Foto: TelegrafOnline.ro

Doctorul Monica Pop este unul dintre cei mai cunoscuți doctori din România. Oftalmolog, ea este cunoscută pentru profesionalismul ei în domeniul oftalmologiei, dar și pentru că a ocupat funcții de conducere la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

În calitatea de Manager General al acestui spital, a participat la dezbaterea „Asigurările de Malpraxis Medical”, din 16 mai 2016. Deși este o puternică susținătoare a avortului, cuvintele dumneaei spuse cu această ocazie despre lipsa de siguranță a avortului sunt deosebit de importante.

Le redăm mai jos, pentru a vedea ce a omis să repete dr. Monica Pop la emisiunea din 3 aprilie 2017 „Femei de 10, Bărbați de 10” difuzată la TVR 2, unde a apărat avortul ca pe o opțiune foarte bună pentru femei:

Și vreau să vă mai spun un lucru domnilor avocați pe care nu aveți de unde să-l știți. Sunt acolo niște clauze, de exemplu, în aproape toate contractele avortul nu e asigurat, doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face. Cum poți să vezi în abdomenul cuiva? Și atunci, dacă se întâmplă un malpraxis, pentru că se poate întâmpla, există malformații vasculare, există tot felul de lucruri, se poate întâmpla o hemoragie, ceva, cum să nu-l aperi prin asigurarea respectivă dacă s-a întâmplat un lucru neplăcut. Deci acolo nu știu cât poți să spui că-i vinovat medicul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un extras mai amplu din intervenția din 2016 a d-nei dr. Monica Pop la dezbatarea citată se găsește pe site-ul Juridice.ro

În România se vorbește foarte puțin despre efectele secundare ale avortului asupra sănătății fizice a mamei, deși acestea includ:

 • Complicații hemoragice
 • Complicații traumatice (perforația uterină)
 • Infecții localizate sau generalizate
 • Tulburări ale ciclului menstrual
 • Sterilitatea
 • Infertilitatea
 • Sarcini extrauterine
 • Avorturi spontane la sarcinile ulterioare
 • Nașteri premature
 • Izoimunizarea Rh
 • Sinechia uterină
 • Placenta praevia cu risc major de hemoragie
 • Creșterea morbidității și a mortalității perinatale

Citește mai mult aici.

 

Citește și Ele sunt siamezele despre care dr. Monica Pop a spus că le-ar fi fost mai bine dacă erau avortate

Citește și 3 aprilie 2017: Pro-viață sau pro-avort? Emisiunea „Femei de 10, Bărbați de 10” la TVR 2 cu dr. Monica Pop, dep. Daniel Gheorghe

Citește și Dr. Monica Pop despre lipsa de siguranță a avortului: „Doctorul care face avort știe ce face, dar nu vede ce face”

Citește și Ce i-a răspuns Sorin Focuță, care are boala oaselor de sticlă, doamnei doctor Monica Pop, despre persoanele cu dizabilități

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button