educaţie sexuală

USR e disperată că PNL și PSD se opun educației sexuale în școli

de Redacția Stiripentruviata.ro

Parlamentari PSD şi PNL, printre care Florica Cherecheș, Titus Corlăţean şi Robert Sighiartău, au introdus, la un proiect preexistent de modificare a Legii drepturilor copilului, un amendament referitor la cursurile de educaţie sexuală în şcoli: pentru aceste cursuri va fi nevoie de acordul scris al părinţilor.

USR a emis un comunicat și a cerut Președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu (PSD), şi premierului Ludovic Orban (PNL), să ia atitudine faţă de „această iniţiativă nocivă din Parlament, care a fost strecurată pe ascuns şi poate avea consecinţe grave” asupra viitorului copiilor din România.

Liderul USR, Dan Barna, a opinat că ar fi vorba de:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
  • o negare a dreptului la educație „în baza unor frici medievale”
  • „un gest de egoism şi iresponsabilitate”
  • „obscurantism şi frică”

Însă, în comisiile unde a fost dezbătut proiectul, majoritatea PSD şi PNL s-a impus la vot, astfel că amendamentul a fost aprobat de comisiile de resort ale Camerei Deputaților, informează stiripesurse.ro.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button