familievalorile familiei

Studentă româncă din Belgia: „De ce spun DA la referendum”

O studentă româncă din Belgia și-a anunțat opțiunea DA la referendum și a explicat de ce va merge să-și exprime votul chiar și în țara în care se află la studii:

Pentru a nu sta de fiecare dată să explic de ce aleg să fiu de partea celor care spun Da Referendumului, am decis să scriu aici.

1. Pentru că sunt creștin-ortodoxă și aceasta este una dintre datoriile mele: să susțin familia creștină, tradițională.

2. Pentru că am fost crescută cu multă dragoste într-o familie formată din mamă și tată, nu partener 1 și partener

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

3. Pentru că sufletul și conștiința mea îmi spun că așa este bine.

Pentru că la punctul 1, vor fi persoane care îmi vor spune că fac acest lucru pentru că sunt „îndoctrinată” (lucru pe care l-am auzit de prea multe ori), am să vă spun doar atât:

Mă bucur din suflet și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am fost „îndoctrinată” în ortodoxism. Știți de ce? Pentru că așa am descoperit eu dragostea absolută.

Pentru că la punctul 2 vor fi persoane care vor folosi ca argument copiii care suferă din cauza părinților violenți, indiferenți sau copiii crescuți de un singur părinte sau abandonați, am să vă spun doar atât:

Lucrurile acestea se întâmplă dintotdeauna și trebuie ca fiecare în parte să încerce să se implice în a-i ajuta. Dacă fiecare persoană cu un minimum de posibilități ar ajuta un copil, n-ar scădea oare, numărul copiilor defavorizați?

Pentru punctul 3 vreau să spun doar două lucruri:

1.Nu am absolut nimic cu persoanele cu orientări diferite. Este dreptul lor, acela de a alege pe cine să iubească în intimitatea lor, la fel cum este și dreptul meu, însă sunt minoritari într-o țară în care majoritatea familiilor sunt formate dintr-un bărbat și o femeie.

2.Voi spune Da, de aici din Belgia, pentru mine (pentru că valorile trebuie apărate, chiar cu prețul vieții), pentru mama și tata ( ca un gest de mulțumire și recunoștință) și nu în ultimul rând, pentru cei care au luptat pentru aceste valori înaintea noastră, pentru cei care au pătimit și au birurit și pentru cei care au murit pentru ca noi să fim astăzi liberi.

Mulțumesc!!

#spunda


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button