familie

Pentru al treilea an consecutiv președintele Donald Trump retrage finanțarea Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) din cauza implicării organizației în promovarea avortului ca metodă de planificare familială

Pentru al treilea an consecutiv președintele Donald Trump blochează finanțarea UNFPA din cauza implicării agenției în promovarea avortului ca metodă de planificare familială. Decizia intră sub incidența principiilor „Mexico City Policy”, reinstaurate de Administrația Trump în 2017, care interzic finanțarea externă de la bugetul federal a organizațiilor care promovează direct sau indirect avortul ca metodă de planificare familială.

Secretarul de stat Mike Pompeo a spus că din documentele publice ale UNFPA reiese relația de parteneriat între agenția ONU și guvernul chinez în domeniul controlului populației. Din informațiile Departamentului de stat, guvernul chinez continuă politicile de planificare familială care includ avortul forțat și sterilizarea involuntară.

UNFPA are o tradiție de decenii în asistarea autorităților chineze în implementarea politicilor de control a populației. Sub mandatele președinților Ronald Reagan, H.W.Bush și G.W.Bush, SUA a suspendat finanțarea UNFPA. Administrațiile Clinton și Obama au finanțat UNFPA, suma totală alocată organizației numai în timpul mandatelor președintelui Obama ridicându-se la peste 300 milioane de dolari. Suma de 32,5 milioane de dolari destinată pentru finanțarea UNFPA în 2019 va fi redirecționată de USAID pentru susținerea unor programe și inițiative privind sănătatea femeilor care nu implică în niciun fel avorturile. 

Sursă: lifenews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button