miracolul vieţiivalorile familiei

Expoziția-eveniment „Alăptarea e Iubire”, de Cristina Nichituș Roncea

alaptarea

Muzeul Municipiului București găzduiește în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2015 expoziția-eveniment „Alăptarea e Iubire”, de Cristina Nichituș Roncea, fotografă care revine pe simezele Palatului Suțu, unde a mai fost prezentă și cu foto-povestea „Precum în cer – Călătorie prin lumea ortodoxă românească”. De data aceasta „Alăptarea e Iubire” iese în stradă, urmând ca în aer liber, pe gardul care înconjură clădirea istorică a Palatului Suțu, să prezinte publicului dragostea mamelor față de pruncii lor în 70 de fotografii și mesaje. „Este o expoziție-minune”, o recomandă marea personalitate a culturii române Mariana Nicolesco. „Fotografiile Cristinei Nichituș Roncea au reușit să demonstreze un adevăr tainic: copiii sunt îngeri!”, afirmă profesorul Ilie Bădescu, directorul Institutului de Sociologie „Dimitrie Gusti” al Academiei Române despre imaginile din proiectul „Alăptarea e Iubire”. La vernisajul expoziției, care va avea loc la Palatul Suțu din Piața Universității, str. I. C. Brătianu Nr. 2, marți, 20 octombrie, la ora 18.00, participă, printre alții, Peter Hurley, cunoscutul irlandez îndrăgostit de tradițiile românești, biofizicianul Virgiliu Gheorghe, doctor în bioetică, și Mara Popescu, consultantă în alăptare și totodată protagonistă a proiectului, împreună cu copiii săi.

Expoziția și proiectul fotografic “Alăptarea e iubire”, realizate de Cristina Nichituș Roncea împreună cu „Photography Studio” (http://photo-graphy.ro/), se înscriu într-o campanie națională care își propune, în parteneriat cu Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, Muzeul Național al Satului “Dimitri Gusti”, “IA Sibiu” și, cu această ocazie și Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, să readucă aminte românilor de o tradiție care reprezintă un izvor de sănătate pentru copiii României.

Campania “Alăptarea e iubire” conține fotografiile a zeci de mame și bebeluși alăptați din România și informează gravidele și mamele cu privire la recomandările Organizației Mondiale a Sănătății de a alăpta exclusiv primele 6 luni și de a continua alăptarea cel puțin 2 ani. “Rata alăptării exclusive până la 6 luni era de doar 12,6% în 2011, în condițiile în care 98% dintre femei pot să alăpteze dacă au informații corecte, susținerea familiei și a cadrelor medicale și dacă apelează la un consultant în lactație certificat pentru a preveni sau a depăși momentele dificile din timpul alăptării. Din păcate, această rată scăzută a alăptării în România este direct corelată cu rata foarte mare a mortalității infantile”, afirmă Mara Popescu, membră fondatoare a Asociației partenere. “Alăptarea este o călătorie, o poveste superbă care începe imediat după naștere – pentru care însă te pregătești de dinaintea nașterii – și care trebuie să continue atât cât protagoniștii sunt fericiți”, consideră dr. Roxana Hristianovici și dr. Iulia Cristiana Balint-Boia, medici pediatri, consultați în alăptare și membre ale Academiei mamelor și Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Până recent, a alăpta era cel mai firesc lucru, dar am ajuns acum, după atâtea înstrăinări de condiția umană, ca alăptatul să fie un eveniment. O asemenea expoziție este un eveniment dătător de speranță!”, afirmă doamna Solunca-Moise, cunoscut eseist la Ziarul Lumina al Patriarhiei Române și publicist și redactor la revista Academica a Academiei Române. Proiectul, realizat în parteneriat cu Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investește în oameni!”.

Vă așteptăm la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, începând cu marți, 20 octombrie, ora 18.00, și până pe 20 noiembrie 2015, pentru a vă delecta cu fotografiile Cristinei Nichituș Roncea.

http://muzeulbucurestiului.ro/alaptarea-e-iubire.html


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button