avort

Știați că în România au loc avorturi forțate? – Revista Pentru viata nr. 1

avorturi-fortate-in-romania

de Alexandra Nadane

Problema sarcinii la adolescență este una dintre cele mai actuale probleme în zilele noastre. Nu e numai una medicală, ci și una socială. Totuși, din păcate, sunt puțini aceia care se ocupă cu seriozitate de rezolvarea ei.

Noțiunea de sarcină timpurie se referă la mame însărcinate care au vârsta între 13 și 19 ani. Adolescentele se aruncă adesea în relații intime din dorința de a fi ”mai tari” decât alte colege; dar și publicitatea cotidiană a sexualității joacă un rol important în căutarea acestor relații.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și Două avorturi. forțate. De societate

De obicei, o mamă tânără nu este în stare să se întrețină pe sine, nu mai vorbim și de un copil. Nu de puține ori, ea se lovește de criticile și ostilitatea celor din jur, printre care se numără chiar și cei apropiați. Urmează o reacție firească de șoc, confuzie, rușine, frică și panică. Fetele fac față cu greu emoțiilor puternice. Adesea, acestea duc la depresii și afectează starea psihică a adolescentei. Deodată apare întrebarea: „Ce să facă mai departe: să păstreze sau să pună capăt sarcinii?” Cum să iasă din această situație? Este foarte important ca alături de fata însărcinată să fie un om în care ea are încredere și care să o sprijine.

Citește și Avorturi forțate în centrele de plasament

O clinică de avorturi există pentru că atunci când o adolescentă s-a îndreptat către ea nu a fost nimeni care să îi spună că luarea vieții copilului pe care îl poartă în pântece nu îi va rezolva problemele, ci, din contră, i le va agrava. Nimeni nu îi menționează posibilitatea de a da naște copilul și a-l da spre adopție, nimeni nu îi oferă nici măcar sprijin moral în a naște copilul, așa cum își dorește.

Clic aici pentru consiliere în criza de sarcină

Mă numesc B. și sunt însărcinată în 4 săptămâni. Am 21 de ani și mi-am dorit dintotdeauna acest copil, dar nu știu ce să fac. Simt că o iau razna și am nevoie de un sfat. Băiatul cu care am conceput acest copil mi-a zis după patru săptămâni de sarcină să fac avort, cu toate că atunci când a aflat era foarte fericit. El locuiește în străinătate împreună cu părinții de care încă depinde financiar, iar vestea nu a bucurat-o pe mama lui. Părinții mei sunt foarte exigenți și cu idei învechite. Nu le-am spus încă de sarcină și nu le voi spune până nu găsesc o soluție pentru mine și pentru copil. Am căutat un ajutor în toate părțile. Credeți-mă că nu vreau să fac avort, dar nu voi avea nici un ajutor din partea prietenului și a părinților iar din altă parte nu pot să sper. Nu știu ce să fac. Știu că dacă voi face avort nu voi mai fi la fel ca până acum. Mi-e frică de părinți, mi-e frică de gura lumii. Nu am unde să plec ca să pot duce sarcina mai departe și să-mi cresc copilul. Vă rog ajutați-mă pentru că sunt disperată știind că îmi omor propriul prunc. Mai bine mor cu el în burtă decât să-l ucid

Clic aici pentru consiliere în criza de sarcină

Read this in English on FamilyNews.ro

Foto: Stephen Orsillo | Dreamstime


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button