castitate

Rezoluție ONU pentru epidemia africană de SIDA, deturnată de progresiștii sexuali

United-Nations-240x152

de dr. Rebecca Oas, 27 martie 2014, Lifesitenews.com, C-FAM.org

O rezoluție ONU în problema HIV/SIDA promovată de cele mai sărace țări africane decimate de boala mortală a fost schimbată în mod inacceptabil, și anume după finalizarea negocierilor.

Malawi a inițiat o rezoluție ONU de protejare a femeilor și tinerelor de infectarea cu HIV. După ce a finalizat negocierea ei cu toate statele și a prezentat-o Comisiei ONU pentru Statutul Femeii, reprezentantul Olandei a cerut SUA și al unor țări europene și sudamericane, eliminarea din document a recomandării de „întârziere a începerii vieții sexuale” ca metodă de protejare a fetelor de infectarea cu virusul HIV. Amendamentul Olandei a fost adoptat cu o majoritate la limită. De altfel, pe parcursul negocierilor mai fusese eliminată și referirea la reducerea numărului de parteneri sexuali, iar autorii proiectului de rezoluție fuseseră nevoiți să se lupte din greu pentru păstrarea referirilor la abstinență și fidelitate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În semn de protest, țările africane și-au retras sprijinul pentru forma finală a rezoluției și s-au abținut de la vot. Reprezentantul unei țări din Africa Subsahariană a declarat pentru C-FAM.org, sub protecția anonimatului: „Pentru ei nu e vorba decât de sex, sex și iarăși sex”.

Femeile sunt cel mai grav afectate de epidemia de HIV din Africa, deoarece infecția se transmite mai ușor de la bărbați la femei decât invers. Abordarea africană de folosire a fidelității și abstinenței ca metode de combatere a flagelului SIDA se bazează pe propria experiență. Un studiu recent arată că începerea timpurie a vieții sexuale – în special prin existența de parteneri multipli și simultani – este un factor de risc major pentru femeile africane. Această practică este asociată cu sărăcia. Un program-pilot din Malawi a demonstrat că în rândul tinerelor care primeau alocații pentru a merge la școală incidența HIV era mult mai mică, datorită amânării începerii vieții sexuale. Acestea aveau parteneri mai tineri și mai puțini și prezentau un risc mai mic de a practica prostituția. Erau mai predispuse să-și continue educația și să evite căsătoria la vârstă fragedă. Un alt studiu a relevat o reducere a incidenței HIV asociată cu fidelitatea și cu reducerea numărului de parteneri sexuali în Kenya.

Adoptarea rezoluției în forma finală a fost întâmpinată de activiștii pentru „drepturi sexuale” cu ovații și zeflemele la adresa delegaților africani și a reprezentantului statului Vatican, care au apărat fidelitatea și abstinența.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button