castitate

Revista Cosmopolitan: „100% demodat” să aștepți a doua întâlnire ca să faci sex

cosmo

Domnițelor, nu v-ați plictisit să mai fiți atât de demodate în relațiile personale? Cosmo vă sfătuiește: combinați-vă de la prima întâlnire!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O ediție recentă a revistei americane pentru femei Cosmopolitan se dezlănțuie de la bun început în articolul Sex on the First Date (Sex la prima întâlnire), zdrobind regulile care spun că ar trebui să amâni sexul „până vă cunoașteți mai bine“. „Pe lângă interdicția de a mai purta pantofi albi începând din septembrie (pe buuune?) și regula că ar trebui să-l aștepți pe el să-ți dea întâlnire (gata și cu asta!), poți scoate de pe lista de reguli 100% demodate și pe cea care spune să nu faci sex la prima întâlnire.”

Cosmopolitan, care se autocaracaterizează drept „stilistul a milioane de femei haioase și curajoase care vor să exceleze în toate domeniile vieții lor”, a abordat subiectul într-o ediție recentă, după ce a lansat un sondaj în care a întrebat 1.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani ce reacție au la cuplările de la prima întâlnire. Rezultatele au fost trimise unui număr de trei milioane de abonați, conform Biroului American de Audit al Tirajelor.

Cosmo i-a cerut o opinie expertă lui Jeff Wilser, coautorul newyorkez al cărții It’s Okay to Sleep with Him on the First Date: And Every Other Rule of Dating, Debunked (E-n regulă să te culci cu el de la prima întâlnire: Și alte mituri deconspirate despre întâlnirile amoroase). Sondajul realizat de revistă a ajuns la concluzia că, dacă te culci cu un tip de la prima întâlnire, aceasta nu va compromite perspectiva unei relații de durată cu el. Cu alte cuvinte, explică Wilser, „dacă există chimie, n-ai ce face, iar din punctul lui de vedere nu are nicio importanță dacă te cuplezi de la prima întâlnire sau de la a șaptea”.

În numele anului 2013, declarat cel mai puțin sexist din istorie, Cosmo zdrobește „regulile prea rigide ale întâlnirilor amoroase” și „expresiile demodate” care ne îndeamnă „să amânăm relația sexuală”, declarându-le „prăfuite și nocive”, căci poluează relația cu „o anxietate inutilă și o rușine legată de un act normal și natural”.

Și dr. Justin Lehmiller, socio-psiholog la Harvard, citat de revistă, explică: „E important să stabilim compatibilitatea sexuală de la bun început, iar a face sex ar putea fi mișcarea corectă”.

Cosmo admite că „a da jos textila în fața unuia pe care l-ai cunoscut cu vreo două ore înainte” nu-i tocmai o mișcare naturală pentru oricine. Wilser oferă și câteva motive legitime pentru a aștepta înainte să faci sex cu tipul: dacă are răspunsuri monosilabice, zice că doar o viață are omul sau vorbește cu nemiluita despre Cincizeci de umbre ale lui Grey, romanul cu accente erotice sado-masochiste scris de E.L. James. Această nouă modă girată de experții în relații amoroase nu e valabilă și pentru virgini, persoane cu puternice convingeri morale și religioase, precum și pentru cele care au boli cu transmitere sexuală.

Wilser dă câteva exemple de relații formate după ce cuplurile au făcut sex de la prima întâlnire și le sfătuiește pe femei să se concentreze pe ele însele: „Nu aștepta doar pentru că ai tu impresia că-și va pierde respectul sau interesul. Așteaptă numai dacă asta te aranjează pe tine. Nu are nimic de a face cu el”.

Dacă un tip nu te mai sună după aceea, „poate că e prea mofturos, sau nu a simțit scânteia, poate are oroare de angajamente sau e pur și simplu un nemernic care încearcă să se joace cu tine”, spune Wilser. Dacă însă e vorba strict de sex, „pe bărbați de obicei nu-i deranjează să le cazi în brațe de la prima întâlnire”.

Numai sfaturi bune și raționamente impecabile, nu?

Sursă: News busters

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button