castitate

Lena: „Cât de fin și perfid se inoculează ideea că aceia care așteaptă până la căsătorie sunt anormali.” / Mii de tineri își păstrează fecioria până la căsătorie (5)

flori
foro: www.hdwallpap.com

Este strigător la cer cât de fin și perfid se inoculează ideea ca aceia care așteaptă până la căsătorie sunt anormali și că aceasta așteptare ar fi ceva de care să îți fie rușine. Seriale ca „Grey’s anatomy” prezintă un grup de prieteni care de-a lungul filmului se cuplează în toate combinările posibile între ei și dau de înțeles că acesta este modul ideal de viață.

Atunci când apare în grupul lor o virgină, este luată în râs pe față, discutată și comentată de toți ceilalți. Un film ca „Jurnalul lui Bridget Jones” are de asemeni ca eroină o persoană care deși suferă foarte mult din cauza relației sale nereușite, nu își face probleme că a ajuns în pat cu respectivul mult prea repede.

Chiar și mai clasicul și aparent inocentul Mihail Sebastian dă în romanele sale niște exemple de femei „moderne”. Dacă îmi amintesc bine, eroină din „Accidentul”, necăsătorită și neiubindu-l pe amantul său, era „mulțumită” că nu ajunsese la 32 de ani fată bătrână și ajunge să îl cunoască pe Paul culcându-se cu el chiar în prima noapte în care s-au întâlnit. Am văzut o femeie de 60 de ani care merge regulat la biserica dar se plânge ca prietena fiului dânsei este de modă veche și nu se mută cu el, necăsătoriți fiind. Poate ar trebui să spună și preoții câte ceva despre asta la predici, pentru că se pare că e foarte mare debusolarea, la toate vârstele.

Mie mi-a luat ceva să lupt cu aceste modele / idei false ce veneau din exterior și îmi propuneau de fapt o viață foarte superficială. Am beneficiat de o mamă și o bunică ce mi-au inoculat de mică ideea că trebuie să aștept până la căsătorie, că așa e bine și frumos și pot să spun ca sfatul lor m-a protejat, cu ajutorul lui Dumnezeu. Dacă însă nu m-am culcat cu niciun băiat până acum, nu înseamnă că mă mai simt fecioară, pentru că am văzut destule filme care mi-au tulburat liniștea și pacea sufletului și a trupului și, în plus, am permis la un moment dat, din neștiință, superficialitate și sub influența proastă a altora, ca un băiat să se apropie de mine mai mult decât ar fi fost frumos.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ne-a păzit Dumnezeu să mergem prea departe, poate și pentru că era clar că nu era o experiență prea plăcută pentru mine. Cred că fetele nu sunt făcute să accepte ușor în intimitatea lor pe un bărbat care nu le este soț. Cel puțin să ai prima experiență în afara căsătoriei te face să tremuri, la propriu, crezând că ți-e frig, dar de fapt totul fiind datorat nefirescului situației. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a păzit să merg prea departe atunci și dacă nu ar fi fost deloc experiența aceea, m-aș simți mult mai curată.

Problema a fost că mi se părea că singurul mod în care să te împrietenești cu un băiat în ziua de azi e să îi permiți să se apropie de tine, fizic. Nimic mai fals. Asemenea băieți nu merită nici să stai la discuție cu ei, sunt atâția care apreciază o fată curată (de fapt și mulți din cei șmecherași, cu mai multe experiențe la activ, prefera o mireasă fecioară) și e păcat să îți pierzi vremea cu unii care până la urmă te pot face să îți pierzi și sufletul, nu numai virginitatea.

Toate prietenele mele care au locuit cu prietenii lor înainte de căsătorie, au făcut-o cu gândul că urmează să se căsătorească la un moment dat și că deci nu ar avea importanță dacă se mută împreună mai devreme (vin la pachet și niște avorturi, anticoncepționale, dar ce să-i faci, taci și rabzi de dragul iubitului).

Asta gândesc fetele care se mută cu prietenii lor (bineînțeles, dacă au fost crescute într-o casă de oameni), pe când băieții nu au chiar această viziune despre necesitatea căsătoriei. Am auzit pe un băiat supărat că familia (bunicii, părinții) îl împingea să ia de soție pe o fată cu care locuise câțiva ani, spunând că societatea nu are niciun drept să îi impună acest lucru. Nu vreau să spun că fetele sunt mai bune decât băieții, ci că poate sunt mai multe fete care se dăruiesc în prima relație cu tot sufletul și rămân așadar mult mai marcate, ulterior.

Știu două fete care atunci când în final s-au despărțit de prietenii cu care locuiseră câțiva ani, au fost foarte deprimate, au ajuns chiar să ia pastile antidepresive (nu s-au dus nici la duhovnic) și după aceea au rămas cu un sentiment de irosire și pierdere a oricărui rost. Așa că, dragele mele, nu va mai uitați la „Bridget Jones” sau altele asemenea. Să fii curată înseamnă enorm, nu neapărat pentru societate cât pentru noi înșine și pentru Dumnezeu. Și poate și pentru viitorii noștri copii și pentru viitorul soț, oricine ar fi el în final.

Dacă ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noștri (în primul rând, să existe într-o familie normală), de ce să trebuiască să luăm anticoncepționale într-o relație mai mult decât neclară? Ne mânjim inutil și permitem să nu se mai vadă chipul lui Dumnezeu în noi.(Lena, 31 de ani, necăsătorită)

Sursă: Ortodoxia tinerilor


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button