miracolul vieţii

Răspunsurile corecte la BEBE-test. Cât de mult știi despre copilul nenăscut?

Informează-te! Informarea pro-viață salvează viața copiilor și conștiința mamelor!

Colaborează sau donează!

La sondajul BEBE-test de pe pagina Stiripentruviata.ro au răspuns 90 de persoane. Redăm răspunsurile corecte la întrebările sondajului și procentul persoanelor care au răspuns corect.

La câte zile după fertilizare (concepție) începe să-i bată inima?
Răspuns corect:

Până de curând, știința detectase bătaia inimii la 21 de zile după concepție, dar un studiu Oxford din 2016 a descoperit bătaia inimii la copii nenăscuți în vârstă de numai 16 zile. În prima lună de sarcină cel mai adesea femeia nici nu știe încă despre sarcină.

În această perioadă a sarcinii unele femei apelează la avortul chimic, care împiedică hrănirea copilului în primele 10 săptămâni de sarcină. În SUA s-a descoperit o metodă de a anula această procedură, deoarece multe femei regretă în scurt timp că au apelat la avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Colaborează sau donează!

Când încep să se formeze degetele de la mâini și de la picioare?
Răspuns corect:

La aproximativ 8 săptămâni, copilului nenăscut i se formează degetele de la mâini și picioare. Tot în această perioadă, până la 10 săptămâni, se termină și divizarea inimii în patru camere, încep să se formeze primele conexiuni din creier, iar organele vitale încep să funcționeze.

Copilul se mișcă în mod constant în pântece în această perioadă.

În această perioadă se face de obicei recurs la avort chimic sau la avort prin aspirație.

În care trimestru de sarcină începe să reacționeze la atingeri?
Răspuns corect:

În primul trimestru de sarcină, copilul nenăscut reacționează la atingeri și începe să aibă reflexe deoarece celulele sale nervoase se dezvoltă rapid. Poate să închidă și să deschidă pumnul îndoind degetele.

În primul trimestru de sarcină copiii sunt avortați prin aspirare (forța de sucțiune a tubului prin care sunt aspirați este de 10-20 de ori mai mare decât la un aspirator folosit pentru curățenia din gospodărie) sau chiuretaj (copilul este dezmembrat în pântecele mamei).

Colaborează sau donează!

La câte săptămâni poate simți durerea?
Răspuns corect:

Știința a stabilit cu dovezi solide că fătul simte durerea la 20 de săptămâni. Dar cercetări recente semnalează că „structura terminațiilor nervoase la nivelul pielii, asemănătoare cu cea a unui adult, este dezvoltată complet înainte de încheierea primului trimestru”. Apar din ce în ce mai multe dovezi că fătul percepe durerea mult mai devreme de 20 de săptămâni – probabil încă din a cincea săptămânnă.

În Marea Britanie și SUA, țări cu un nivel ridicat al civilizației și al nivelului de viață, legea permite avortul până în trimestrul al doilea, respectiv al treilea, de viață. Copilul este dezmembrat în uter, apoi la final i se zdrobește capul pentru a-l putea scoate. Este extrem de riscat pentru femeie: perforarea uterului, a intestinelor și rănirea vezicii urinare sunt câteva complicații posibile.

Începând de la câte săptămâni de sarcină ar putea supraviețui în afara uterului?
Răspuns corect:

Practica clinică și studiile arată că bebelușii născuți prematur pot supraviețui chiar și în cazurile în care nu au apucat să se dezvolte în pântecele mamei decât 22 de săptămâni.

Aceasta nu împiedică însă legea americană și cea britanică să permită avortul chiar și la acest stadiu de sarcină, la care bebelușul este viabil. Procedura de avort în ultimul trimestru de sarcină este extrem de complicată și periculoasă pentru mamă, căreia trebuie să i se inducă travaliul înainte de vreme prin dilatarea artificială a colului. Copilul este ucis printr-o injecție în inimă sau în cap, apoi este născut mort prin naștere indusă.

Există studii care atestă că există o legătură între avort și nașterile premature și avorturile spontane ulterioare:

Studii prea mult timp neglijate: Legătura dintre avort, naștere prematură și riscul de handicap grav la copiii concepuți ulterior

Colaborează sau donează!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button