miracolul vieţii

STUDIU OXFORD. Descoperire majoră: Inima pruncului bate din a 16-a zi după concepție

Până în prezent se considera că primele bătăi ale inimii apar la 21 de zile după concepție. Un studiu realizat la Universitatea Oxford și publicat pe eLife în 11 octombrie 2016 a arătat că primele bătăi ale inimii apar la doar 16 zile după concepție!

Pe lângă progresul medical însemnat, descoperirea de față arată și mai mult cât de adevărată este afirmația tristă „Avortul oprește o inimă care bate”, în condițiile în care toate avorturile la cerere se fac după ce inima copilului a început să bată.

Studiul a fost realizat de cercetătorii Richard Tyser, Antonio Miranda, Chiann-mun Chen, Sean M. Davidson, Shankar Srinivas și Paul Riley de la universitățile britanice Oxford și London College and Medical School și de la fundația Wellcome Trust.

Inima este primul organ care se formează și începe să funcționeze. Ea trebuie să înceapă să bată și să pompeze devreme, pentru a furniza oxigen și substanțe nutritive organismului în curs de dezvoltare. Contracțiile coordonate ale celulelor musculare specializate din inimă, numite cardiomiocite, generează forța necesară pentru a pompa sângele. Fluxul de ioni de calciu în și din cardiomiocite declanșează bătăile inimi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Profesorul Paul Riley, care a fost conducătorul echipei care a lucrat la Departamentului de Fiziologie, Anatomie și Genetică de la Oxford, a declarat:

Noi încercăm să înțelegem mai bine cum se dezvoltă inima și, în cele din urmă, ce cauzează defectele cardiace care apare înainte de naștere și să extrapolăm aceasta la tratarea inimii la adulți.

Aflând cum începe inima să bată și modul în care pot apărea probleme în dezvoltarea inimii, suntem cu un pas mai aproape de a preveni afecțiunile cardiace care apar în perioada sarcinii.

De asemenea, sperăm că această cercetare ne va ajuta să aflăm cum poate fi declanșată o nouă bătaie în celulele musculare cardiace înlocuit după un atac de cord.

Astfel, echipa crede că aceste noi dovezi îi vor ajuta să repare mușchiul inimii după un atac de cord.

Într-o viață de om, inima bate de aproximativ trei miliarde de ori, spun cercetătorii de la Oxford.

Sursa: AlexandraNadane.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button