miracolul vieţii

FOTO. 7 medici au sfătuit-o să o avorteze, dar ea și-a ascultat inima, a făcut chimioterapia și a născut-o și pe Zoe

Nimic nu poate sta în calea unei mame care se sprijină pe dragostea familiei și pe propria dragoste pentru noua viață a copilului ce crește în ea.

În 2016, Tifanie Morataya, o californiană de 37 de ani, avea un băiat în vârstă de 8 ani, Alexander, împreună cu soțul ei, Anthony, un profesor universitar în vârstă de 52 de ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În august 2016, a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiul III, iar după alte patru zile a aflat că este însărcinată. A făcut imediat o mastectomie, operație de îndepărtare a sânului bolnav.

Fusese sfătuită să avorteze înainte de a începe chimioterapia. Pentru că nu voia, a cerut foarte multe opinii și a făcut foarte multă documentare pe cont propriu, mai ales că i se spusese că nu va mai putea avea copii după chimioterapie.

Șapte medici i-au spus să avorteze. „Dar eu nu găseam nicio informație care să spună în mod clar că chimioterapia dăunează copilului nenăscut. Scria doar că „nu se recomandă”, „sunt riscuri mari”, „există îngrijorări”.

Femeia a ales viața pentru copilul ei și a trecut cu bine prin mai multe sesiuni de chimioterapie.

În tot acest timp, sprijinul ei au fost soțul, Anthony, în vârstă de 52 de ani, profesor universitar, și fiul lor, Alexander, în vârstă de 10 ani.

Pe 11 martie 2017, când a născut-o pe Zoe perfect sănătoasă, deși prematură, cu cinci săptămâni înainte de termen, Tifanie Morataya a simțit pentru prima dată că poate răsufla ușurată.

Femeia ar vrea ca toate mamele să știe că există speranță:

Am fost în vizită la medicii care m-au sfătuit să întrerup sarcina. Voiam ca și ei să știe că se poate. Majoritatea m-au îmbrățișat și au mărturisit că sunt fericiți că s-au înșelat.

Este decizia de viață de care mă simt cel mai mândră

Tot mai multe studii arată că tratarea cancerului la mamă nu afectează copilul nenăscut. În 2012, o serie de relatări din publicația medicală The Lancet arăta că femeile însărcinate nu trebuie să avorteze înainte de a-și trata cancerul. Un alt studiu publicat în 2015 în New England Journal of Medicine arăta că dezvoltarea intrauterină a copilului nu este afectată de chimioterapie.

Surse: The Daily Mail, LifeNews

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button