miracolul vieţiivalorile familiei

O româncă a născut la bordul unui avion cu destinația București

de Redacția Stiripentruviata.ro

În noaptea de joi spre vineri, un avion care decolase din Birmingham, Marea Britanie, cu destinația București, a fost nevoit să facă o escală pe aeroportul din Praga, după ce o pasageră româncă a fost cuprinsă de durerile nașterii în timpul zborului.

„La exact ora locală 1:10 a.m. am primit pe aeroportul Václav Havel din Praga un pasager de 47 cm înălțime și 2 744 grame, care a vizitat pe neașteptate Republica Cehă fără pașaport, iar ulterior și spitalul Motol, unde se află internat după ce a fost transportat de echipajul nostru, sănătos și fără complicații vizibile”, a transmis Petra Homolová, de la Serviciul de Salvare al Asociației Samaritenilor din Republica Cehă.

„Când vrei să te naști, de multe ori este «aici și acum». Pofta de viață a fost uriașă, iar faptul că se afla la 10 km deasupra solului, când astfel de lucruri se petrec de obicei în spatele zidurilor maternităților, nu l-a interesat pe eroul acestei povești”, a adăugat femeia implicată în asistența de urgență oferită româncei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Informația a fost confirmată pe Twitter și de directorul aeroportului din Praga, Jiří Pos, care a declarat:

„O barză a zburat la noi, pe aeroportul din Praga, în cursul nopții trecute. Un avion care se îndrepta spre București a aterizat în deplină siguranță, iar la bordul său a avut loc nașterea. Sunt bucuros că atât mama, cât și copilul, sunt bine și le doresc multă sănătate.”

Nu există statistici clare cu privire la numărul de copii născuți în diaspora românească, dar eparhiile românești din diaspora au înregistrat de nouă ori mai multe botezuri decât înmormântări pe tot parcursul anului 2021.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button