familievalorile familiei

Mulțumiri pentru solidaritatea românilor cu copiii Smicală: „Specialiștii ar merita ei înșiși să se bucure de «avantaje» în instituții adecvate”

Într-un mesaj de Anul Nou, pe contul de Facebook Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei a apărut următorul mesaj:

„Ziua 1545

Maria și Mihai și-au asumat riscul de a fugi din casele de copii deoarece au considerat că este singurul mod în care se pot face auziți, după ce de-a lungul a patru ani, cererile lor respectuos înaintate au fost ori nesocotite, ori primite cu ostilitate, ori sancționate. Aproape jumătate din viața lor au fost obligați să asculte denigrări și minciuni la adresa celei mai importante persoane, baza lor de siguranță și hrănire emoțională, și tot atâta timp au fost nevoiți să caute mereu alte strategii pentru a fi în contact cu această persoană, nimeni alta decât mama lor. Aproape jumătate din viața lor s-a pierdut sub semnul spaimei că o acțiune sau alta ar putea conduce la o separare și mai cruntă. Devastată de personaje deconectate emoțional, risipită în singurătate prin case de copii bine încuiate, copilăria lor rămâne tot mai în urmă.

Administratorii finlandezi de destine ar fi trebuit să știe că nici suferința, nici voința nu dispar prin simpla ignorare a semnalelor, și că acești copii nu pot fi desconsiderați și supuși la nesfârșit.Atât așa zișii specialiști finlandezi, cât și cei doi-trei rătăciți care probează ieșirea din anonimat scriind pe Facebook că pentru Maria și Mihai este mai bine la casa de copii – mânați fiind ori de interese nespuse, ori de devianțe mentale nediagnosticate, ar merita ei înșiși să se bucure de avantaje și protecție în instituții adecvate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vouă, prietenilor, vă mulțumim infinit pentru grijă, solidaritate, implicare. Să aveți un an nou cu sănătate, iubire, voioșie, prieteni de nădejde și prosperitate! Doamne, ajută această mare și iubitoare familie, Doamne, ajută-i pe Camelia și copiii ei!

La mulți ani!”

Medicul român Camelia Smicală din Finlanda are doi copii, pe Mihai și Maria, „confiscați” abuziv de autoritățile locale de „protecție socială” din această țară. După ce au stat patru ani în centre de copii și separați unul de celălalt, cei doi copii sunt fugari. Nu se știe unde sunt. Autoritățile nu i-au ascultat și au denaturat în mod răuvoitor interpretarea „interesului superior al copilului” după propria ideologie.

De asemenea, într-un act de profundă trădare nu doar a intereselor naționale (copiii sunt cetățeni români cu rezidența la Piatra Neamț), ci și de trădare a oricărei omenii, Ministerul de Externe român refuză să pună în act repatrierea copiilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Camelia Draga, o sa continui sa cred in bunătatea lui Dumnezeu, si sa ma rog zilnic ptr tine si pentru copiii tai! Cer bunului Dumnezeu sa va adune laolaltă, sa ajungă copiii tai sa simtă permanent dragostea lui Dumnezeu prin grija si dragostea ta, ce le-o vei purta îndeaproape, atingandu-i si vorbindu-le zilnic. Dumnezeu sa va faciliteze întrunirea voastră cat mai grabnic !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button