familie

Proteste în țară și în diaspora în 30 noiembrie, declarată de Platforma ÎMPREUNĂ ca Zi a Solidarității cu copiii Cameliei Smicală

Platforma ÎMPREUNĂ a declarat data de 30 noiembrie 2019 Ziua solidarității față de tragedia copiilor Smicală. În această zi și în ziua următoare, de 1 decembrie 2019, Ziua Națională a României, în mai multe orașe din țară și din diaspora au loc proteste de solidarizare cu copiii Cameliei Smicală, despărțiți de mamă de serviciile sociale finlandeze și ținuți împotriva voinței lor izolați în centre de plasament din Finlanda.

În țară: la Brașov, București, Buzău, Cluj, Focșani, Galați, Giurgiu, Iași, Ploiești, Râmnicul Vâlcea, Sibiu

În diaspora: la Londra, Milano, Stuttgart

Platforma ÎMPREUNĂ a lansat trei apeluri, în numele copiilor familiei Smicală, către toate cultele religioase, către toate ambasadele țărilor din U.E. și către întreaga societate românească. Platforma ÎMPREUNĂ a scris pe pagina de Facebook:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Azi, Platforma civică ÎMPREUNĂ a lansat trei apeluri, în numele copiilor familiei Smicală : către toate Bisericile, către toate reprezentanțele diplomatice ale statelor membre UE și către întreaga societate românească.
1. Către toate Bisericile și cultele religioase, pentru a interveni pe lângă autoritățile finlandeze și cele românești în sprijinul protecției și susținerii copiilor familiei Smicală.
2. Către toate reprezentanțele diplomatice ale statelor membre UE, pentru a interveni, din solidaritate europeană și în interesul superior al copiilor, în sensul respectării drepturilor fundamentale ale copiilor familiei Smicală.
3. ZI DE SOLIDARITATE NAȚIONALĂ SI INTERNAȚIONALĂ – ziua de 30 noiembrie, de Sf. Andrei, ocrotitorul României, în sprijinul Mariei și lui Mihai Smicală
Către întreaga societate românească, către diaspora românească din statele UE și SUA, pentru a acționa în data de 30 noiembrie, de Sf. Andrei, ocrotitorul României, în sprijinul Mariei și lui Mihai Smicală. Să dăm acestei zile semnificația unei zile de solidaritate cu familia Smicală, manifestând, scriind mesaje și petiții autorităților din România și din Finlanda.
Așa să ne ajute Dumnezeu !”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button