avortmiracolul vieţiistudii şi cercetări ştiinţifice

VIDEO: Nouă tehnologie imagistică îi face pe britanici să se întrebe dacă limita legală pentru avort nu ar trebui coborâtă de la 24 la 20 de săptămâni sau mai jos

3CF415A900000578-4202758-A_video_of_a_20_week_baby_being_scanned_using_the_new_technology-m-29_1486549388695

O echipă de cercetători britanici a dezvoltat de curând o nouă metodă imagistică ce permite surprinderea de imagini de înaltă fidelitate ale fătului, în care se pot vedea cu claritate organele interne. Proiectul iFIND s-a concretizat prin publicarea unui clip video de 24 de secunde în care un copilaș nenăscut în vârstă de 20 de săptămâni se vede zbenguindu-se în burta mamei: se răsucește, se întinde, sare și se joacă cu cordonul ombilical.

Proiectul a costat aproximativ 10 milioane de lire sterline și folosește rezonanță magnetică, unde radio și un algoritm care dă claritate imaginii în ciuda mișcărilor copilului. Tot pântecele este vizualizat, pătrunzând prin carne, grăsime și oase, până la cel mai mic detaliu, cum ar fi bătăile inimii sau înghițiturile copilașului. Se preconizează introducerea noii tehnologii la nivel global pentru a îmbunătăți supravegherea imagistică prenatală.

Dr. David Lloyd, cercetător la King’s College London și membru al echipei proiectului, a declarat, citat de Daily Mail: „Nu este deloc ușor să surprinzi imagini cu un copil care se mișcă în pântece. În primul rând, este foarte mic. Inima lui, la 20 de săptămâni, abia dacă are 15 mm în lungime… Cel mai important, este una dintre puținele metode imagistice care nu dăunează în sarcină”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Detaliile incredibile revelate de noua metodă imagistică descoperită de cercetătorii britanici reaprinde dezbaterea referitoare la limita legală a avortului în Marea Britanie, unde se poate face întrerupere de sarcină până la 24 de săptămâni. Au existat voci care au cerut reducerea pragului până la 20 de săptămâni, iar actualul ministru britanic al sănătății, Jeremy Hunt, s-a pronunțat chiar pentru stabilirea ei la 12 săptămâni.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button