avortMarxism cultural

Alexandra Nadane despre „liturghia” feministă din 8 martie: „Dragostea învinge ura. Dragostea învinge avortul. Ce cred despre «liturghia» urii”

de Alexandra Nadane, AlexandraNadane.ro

Duminică, 8 martie, mai multe organizații feministe extremiste își propun să facă o „liturghie” a urii. Da, e un oximoron îngrozitor, pentru că Liturghia a apărut din dragoste. Din dragostea lui Hristos, Care S-a jertfit pentru toți oamenii. În fiecare zi, la fiecare Liturghie, mii și mii de inimi rănite primesc prin această dragoste puterea de a-și depăși durerea, puterea de a iubi și de a face bine. Puterea de a nu răspunde răului cu rău, puterea de a se ridica și de a privi cu speranță, oricât de mare ar fi durerea prin care trec.

Violența în familie, violența în cuplu, violența împotriva femeilor însărcinate, abuzul sexual, traficul de persoane, pornografia, avortul sunt traume teribile prin care trec mii și mii de femei. Soluțiile la toate aceste probleme sunt dragostea și sprijinul, așa cum am aflat în ultimii 11 ani, în fiecare zi, lucrând cu femeile care trec prin astfel de situații. Dragostea e singura care vindecă. Ura a provocat războaie, tragedii, a distrus societăți și a ucis milioane de oameni. Au scris zilele acestea mai mulți oameni despre faptul că feministele extremiste organizează manifeste pline de ură, dar nu construiesc inițiative bune pentru femei, nu le sprijină. Dar ura nu poate construi nimic spre bine. Ura poate doar să distrugă.

Ura pe care o veți vedea în privirile și în atitudinile feministelor extremiste care vor veni duminică la Catedrala Națională ascunde multe drame, multă durere, multă ură de sine și o neputință de a iubi adevărul, viața, credința. Am cunoscut multe femei cărora avortul le-a provocat atât de multă durere, încât au început să se urască teribil pe ele însele, apoi au simțit că urăsc pe toată lumea. Unele femei rămân toată viața în această stare de ură și de durere. Alte femei își dau seama de direcția profund anti-femei pe care o are feminismul extremist și devin pro-viață, cu dragoste și sprijin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 2019 o astfel de feministă a participat la Marșul pentru viață de la Iași, exprimându-și durerea pentru copilul avortat. Cu mai mulți ani în urmă, fondatoarea FEMEN Brazilia a devenit pro-viață, după ce a devenit mamă și a înțeles că a fi pro-viață înseamnă a fi pro-femeie și pro-sprijin. Iar acestea sunt doar două exemple din multe altele.

De ce apar aceste schimbări de atitudini? Pentru că minciuna are picioare scurte. Femeile nu pot fi mințite la nesfârșit cu ideea că avortul le rezolvă problemele. Femeile nu pot fi mințite la nesfârșit că avortul este o procedură medicală sigură și că este panaceul la toate dificultățile cu care se confruntă. Au o inimă cu care simt durerea și trauma pe care le provoacă avortul și nu simt această durere pentru 5 minute, ci o trăiesc zeci de ani pe parcursul vieții. Au o minte pe care o folosesc. Citesc, se informează, văd cum se dezvoltă un copil nenăscut în pântecele mamei. Află că inima unui copil începe să bată la 16 zile, iar la 12 săptămâni un copil are organele complet formate.

Mulți oameni se întreabă ce va fi duminică. E trist că se creează un astfel de precedent în România. E trist că într-o țară în care 99,8% dintre noi ne declarăm credincioși se întâmplă evenimente blasfemiatoare. Personal mă rog ca Dumnezeu să transforme ura din inimile celor care vor fi acolo, să înțeleagă adevărul și să se întoarcă către dragoste și Izvorul dragostei. Și sunt sigură că mulți creștini se vor ruga în același mod, mai ales că se termină prima săptămână din Postul Mare, o săptămână a pocăinței. Gândul meu este să ne opunem public, pașnic și fără a răspunde la provocări acestor inițiative: să ne rugăm pentru feministele pro-avort și să continuăm să facem binele. Să promovăm viața, să sprijinim femeile în criză de sarcină, femeile afectate de violențe și abuzuri.

În Biblie scrie „o zi înaintea Domnului este ca o mie de ani şi o mie de ani ca o zi”. Poate că duminică la ora 16.00, după ce vor fi terminat „liturghia” urii, feministele pro-avort vor avea sentimentul că au învins. Și Nietzsche a spus „Dumnezeu a murit”, și comunismul a încercat să-L scoată pe Dumnezeu din inimile oamenilor. Dar Dumnezeu e viu și rămâne viu în sufletele celor care au dragoste.

Înainte să închei trebuie să mai dau o informație importantă, un breaking news: „liturghia” feministelor extremiste nu este o inițiativă originală. În urmă cu aproape 1800 de ani, în Efes era un actor talentat, pe care îl chema Porfirie. Într-o zi, Porfirie împreună cu alți actori s-au apucat să joace o piesă de teatru prin care să batjocorească Taina Botezului. Numai că atunci când Porfirie a îmbrăcat haina albă și s-a botezat pe scenă, harul lui Dumnezeu s-a pogorât asupra lui. El a văzut îngeri și o lumină dumnezeiască. Îngerii i-au spus lui Porfirie să se închine. Mulți dintre cei care au văzut ce s-a întâmplat au crezut în Hristos și au devenit creștini. Porfirie a fost martirizat pentru credință și este prăznuit în 4 noiembrie.

Nu se știe a cui inimă se va schimba duminică. Dumnezeu iubește pe fiecare din noi. Îi iubește și pe cei care Îl urăsc foarte mult. O clipă de sinceritate, o clipă de smerenie, o cât de mică dorință pentru a vedea adevărul așa cum este, neideologizat, îl poate face pe cel mai aprig urâtor să își schimbe drumul vieții și să devină sfânt.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

3 Comments

  1. textul evenimentului este:

    Femeile sunt egale cu bărbații, în toate domeniile, spune legea. Dar Biserica pune în plan superior bărbatul și în plan secundar femeia, în familie, în spațiul public și în propria ierarhie internă.

    Toți cetățenii sunt egali în fața legii, scrie în Constituție. Dar Biserica neagă dreptul persoanelor de același sex de a forma un cuplu prin parteneriat civil sau de a se căsători.

    Tinerii au dreptul la educație privind sănătatea reproductivă și sexuală, dar Biserica se opune vehement introducerii orelor de educația sexuală în școli, accesului tinerilor la informații despre corpurile lor, și afirmă că numărul mare de sarcini la adolescente este doar problema fetelor rome care fac prea mulți copii.

    Femeile, indiferent de clasa, etnia, religia sau zona geografică din care provin, au dreptul la întrerupere de sarcină în siguranță, gratuit și accesibil, dar Biserica spune că avortul este o crimă și descurajează utilizarea contraceptivelor. Patriarhul a oferit medalii unor medici ginecologi care refuză accesul femeilor la întreruperi de sarcină în spitale publice.

    Femeile au dreptul la o viață în familie fără violență, dar unele fețe bisericești spun că „rufele se spală în familie”, „femeia să-și poarte crucea” și să „dea ascultare bărbatului”. Acest tip de mesaje sunt un obstacol în calea eliberării femeilor din relații abuzive.

    România este printre cele mai sărace țări din UE, cu milioane de oameni care au emigrat pentru salarii decente în alte țări, dar Biserica nu se sfiește să ceară bani de la persoanele sărace și de la Stat pentru a construi o Catedrală care a înghițit sute de milioane de euro.

    Parlamentul, Ministerul Educației, unele primării și instituții publice au fost complice la acțiunile Bisericii care contravin drepturilor și libertăților cetățenești. ”

    Ce anume nu este adevarat de aici? As aprecia un raspuns pe text. Multumesc.

    1. Săraca de tine…….
      esti demnă de toată mila!!!
      Habar nu ai ce spune Biserică despre „inferioritatea” femeii la care te referi!
      Amesteci lucrurile……trateaza-ți ura, asta te va face să vezi si sa înțelegi lucrurile pe care starea ta le deformează

  2. 1. Biserica nu spune ca femeia e inferioara barbatului, Biserica spune, ca prin taina căsătoriei barbatul si femeia devin un singur suflet, iar legat de cruce, spune clar cum prin căsătorie sotii primesc o singura cruce care pica pe umerii amnandurora…
    2. Daca chiar te-ar interesa situația persoanelor homosexuale, ai ști ca ultimul lucru care si-l doresc e căsătoria, statisticile arata ca nici macar 10% din homosexuali, nu doresc sa isi traiasca cu acelas partener toata viata…
    3. Biserica nu afirma ca totul se intampla din cauza femeilor rome care fac prea multi copii, ci biserica spune clar ca datorita acestor mediatizari sexuale care au ajuns la cote maxime si mai ales din cauza educației sexuale introdusa in scoli, este exact invers…
    4.Poate ai sarit rândul zic si nu ai vazut ca inima unui copil incepe sa bata la 16 zile, iar la 12 săptămâni are deja toate organele formate complet, deci e clar o crima…
    5.Am asitat la multe ore de educație sexuala in care tot asa se incurajau contraceptivele si ca sunt cele mai bune pentru prevenirea unei sarcini nedorite, dar au uitat sa precize ca, o femeie dupa mai mult de 2 ani in care folosește contraceptive cresc cu 60% sansele sa ramana fertila… Asa e astea sunt detalii nu trebuie luate in seama…
    6. Violenta in familie se produce datorita dependentelor (patimilor, pacatelor) femeia nu suporta dependenta barbatului, iar bărbatul nu o suporta pe cea a femeii, bărbatul fiind mai puternic se poate impune violent, dar sunt destule cazuri in care si femeia recurge la aceleasi obiceiuri… Soluția o gasim tot in biserica unde soții trebuie sa aiba acelas duhovnic…nimic mai simplu.
    7. Perfect adevărat ca sau alocat 110 milioane de euro pentru catedrala, dar daca e sa o luam statistic aproape 90% din romani sunt creștini ortodocși declarati, facand o paranteza va informez ca National Arena a costat mai exact 207 milioane de euro, dar problema dumneavoastră cea mare ramane tot catedrala… Ce ne trebuia catedrala de atâția bani? Dar stadion de atatia bani ce ne trebuia?
    8.Incetati sa mai aruncati cu noroi in Biserica lui Hristos pentru ca va pierdeți NEMURIREA…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button