avort

Fostă angajată Planned Parenthood: „Eram descurajate să raportăm situațiile foarte probabile de abuzare sexuală a minorelor”

Legea ne obliga să raportăm toate cazurile suspecte… dar eram descurajate să raportăm situațiile foarte probabile de abuzare sexuală a minorelor, pentru că nu voiau să aibă probleme cu părinții sau cu partenerul fetei sau ce o fi fost (bărbatul care o însoțea). Așa că mi s-a spus în repetate rânduri: „Nu e nevoie să raportezi asta”.

Era o nepăsare flagrantă cu privire la drepturile femeilor.

Odată, un bărbat a venit cu fată asiatică ce nu vorbea engleza și încerca să o împiedice să comunice direct cu angajatele clinicii de avort. Când s-a putut traduce ce spunea ea, fata vorbea de o casă în care locuia cu mai multe tinere care avea prea puține haine și prea puțin de mâncare.

Când i-am spus colegei că trebuie să raportăm, ea mi-a răspuns că nu-mi recomandă dacă nu vreau o grămadă de probleme.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

M-am simțit degradată, de parcă femeile nu aveau nicio valoare, iar Planned Parenthood îi ajuta pe bărbații care le controlau.

Marianne Anderson, fostă angajată Planned Parenthood

Organizația pro-viață Live Action a dezvăluit ceea ce pare a deveni al doilea scandal major din ultimii ani în care este implicat furnizorul de avort Planned Parenthood. Seria de mărturii video „Aiding Abuse” oferă numeroase cazuri documentate de refuz al Planned Parenthood de a se conforma legii federale, raportându-le autorităților cazurile suspecte de minore care cer servicii de avort însoțite de bărbați mai vârstnici. Aceasta a permis continuarea abuzurilor, adesea revenirea lor pentru alte avorturi și traficul de femei în scop sexual.

Conform Lilei Rose, președinta Live Action, seria de filmări arată că cel mai mare furnizor de avort din SUA și din lume, care este încă finanțat în mare parte din banii publici ai americanilor, duce „de decenii o politică de ascundere sistematică a cazurilor de abuz sexual asupra minorelor”. Situația contrastează cu aderarea foarte vocală a Planned Parenthood la campania #MeToo de combatere a exploatării sexuale a femeilor și este cu atât mai tulburătoare cu cât angajatele erau în marea majoritate femei.

VIDEO – mărturia a treia


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button