avort

Bolivia respinge avortul: Legea recunoaște dreptul la viață din momentul concepției

17 februarie 2014

Un judecător bolivian a decis că avortul este crimă și că legea țării recunoaște „dreptul la viață din momentul concepției”.

Judecătorul Gualberto Cusi din Sucre, capitala constituțională a Boliviei, a decis cu privire la cererea făcută de Patricia Mancilla, membră a partidului socialist al președintelui Evo Morales, de a decriminaliza avortul.

În prezent, medicii și persoanele particulare care fac avorturi în Bolivia riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 6 ani. În cea mai mare parte a Americii Latine, avortul rămâne delict penal.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mișcarea pentru viață a întâmpinat cu căldură și revenirea asupra legii avortului la cerere în Spania. Noua lege spaniolă votată în decembrie face accesul la avort mult mai strict.

Deși presa internațională a încercat să umfle protestul împotriva acestei legi, activiștii pentru viață au observat că reacțiile negative din presă au fost microscopice în comparație cu masivele demonstrații publice împotriva avortului.

„Peste un milion de oameni au defilat împotriva legislației care a liberalizat avortul și au îndemnat opoziția să-și facă din abrogarea respectivei legi o prioritate. Partidul de guvernământ a inclus abrogarea legii printre promisiunile electorale și, spre deosebire de guvernul irlandez, cel spaniol s-a ținut de cuvânt”, a declarat Claire Molloy de la organizația irlandeză pentru viață Youth Defence.

„Protestatarii pro-avort nu au putut scoate în stradă nici măcar o zecime din numărul celor care au defilat împotriva avortului. E bine să vezi că guvernul mai ascultă și de popor, nu numai de vocea elitelor.”

Sursă: Youth Defense


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button