avort

Eroi împotriva politicii copilului unic din China (3). James Jianzhang Liang, CEO pro-viață: oamenii sunt o avere, nu o povară

de Redacția Stiripentruviata.ro

Pe fondul tendinței de scădere a populației, China a abandonat sintagma „planificare familială” din documentele de planificare pentru următorul cincinal. Aceasta înseamnă renunțarea la politica de restricționare a nașterilor implementată timp de patru decenii.

În ciuda atmosferei din această țară, au fost câțiva oameni care au avut curajul să se opună sau să critice deschis politica Partidului Comunist Chinez, care își propunea să reglementeze numărul de copii născuți în China.

James Jianzhang Liang a fost unul dintre ei. James nu este genul de luptător pentru o cauză. Face parte din elita chineză, care a beneficiat de boomul economic al Chinei. A fondat ctrip.com, unul dintre cele mai mari website-uri de turism din această țară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când Liang și-a făcut doctoratul la Universitatea Stanford, în SUA, a găsit acolo o atitudine față de fertilitate și creșterea copiilor complet diferită față de ceea ce văzuse acasă, în China. A început să studieze problematica demografiei și a ajuns la concluzia – și sloganul – că „oamenii sunt o avere, nu o povară”.

S-a folosit de poziția de conducere pentru a aplica politici pro-viață pentru angajații din compania sa. De asemenea, a sprijinit micile firme care contribuiau la ușurarea presiunii uriașe asupra părinților care își cresc copiii în China.

De exemplu, a deschis facilități de îngrijirea copiilor finanțate de companie la sediul din Shanghai, dându-le angajaților săi o gură de oxigen și liniștea legată de îngrijirea copiilor.

Până în prezent, se folosește de poziția sa pentru a influența și promova ideea că „oamenii sunt o avere, nu o povară”. A creat până și scenarii de comedie care demitizează ideile maltusiene, conform cărora sunt prea mulți oameni în lume.

A apărut și la una din cele mai populare emisiuni ale canalului de televiziune iQiyi (un fel de Netflix chinezesc), pentru a dezbate reforma demografică.

O declarație a sa a devenit virală: Liang spunea că poporul chinez va dispărea în câteva secole dacă nu-și schimbă rapid politica demografică. Liang lucrează împreună cu demograful Huang Wenzheng, un cercetător foarte activ.

Liang a scris și cărți, una intitulată „Sunt prea mulți oameni în China?”, urmată de o alta, intitulată „Demografia inovației”. Liang nu este un opozant al guvernului, astfel că i se permit mai mult spațiu de manevră și mai multă vizibilitate a opiniilor.


Eroi împotriva politicii copilului unic din China (1). Yi Fuxian i-a expus inutilitatea: bazată pe minciună

Eroi împotriva politicii copilului unic din China (2). Wang Ling a expus suferințele produse de aceasta

China relaxează tacit politica copilului unic. În 2027, va fi depășită de India ca număr de locuitori

Masacrul inocenților | Avorturile forțate din Xianjing nu sunt doar purificare etnică, ci și un genocid practicat de decenii asupra întregii populații a Chinei

China permite al treilea copil per familie și introduce măsuri de sprijin pentru familii


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button