avort

Joe Biden trasează agenda democraților în noua legislatură: Să legalizeze avortul până înainte de naștere

de Redacția Stiripentruviata.ro

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit marți cu congresmeni și senatori din legislativele mai multor state americane, pentru a-i încuraja să adopte legi care permit avortul până înainte de naștere.

Anul acesta, în iunie, Curtea Supremă de Justiție a SUA a anulat această permisivitate instituită la nivel federal în 1973 și a lăsat legiuitorilor din fiecare stat libertatea să legifereze cum vor alegătorii lor.

Acum, congresmenii și senatorii pro-viață din fiecare stat al SUA se concentrează pe aprobarea de noi legi care să protejeze femeile și copiii lor nenăscuți de trauma avortului – mai ales a avortului în stadiu avansat al sarcinii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar Joe Biden vrea ca în statele conduse de Partidul Democrat să adopte legi care să permită uciderea copiilor nenăscuți în orice stadiu al sarcini, până înainte de naștere sau să menționeze avortul până la naștere ca „drept fundamental” în constituțiile statelor lor.

Astfel, Casa Albă a primit în această săptămână vizita a aproximativ 50 de parlamentari democrați din 31 de state americane. Biden dorește, de asemenea, ca legislatorii pro-avort să încerce să treacă legi care să atenueze sau să abroge interdicțiile privind avortul în statele cu legislative dominate de republicani.

Administrația Biden le va oferi legislatorilor de stat o listă cu pași de făcut în viitoarea sesiune legislativă, deși îndeplinirea acestor obiective va fi aproape imposibilă în statele în care republicanii sunt la putere.

Anterior, la Casa Albă au avut loc întâlniri pe același subiect cu guvernatori, procurori generali și legislatori democrați din peste 30 de state.

În urma deciziei Curții Supreme de a anula hotărârea Roe vs. Wade, dând astfel libertate statelor să legifereze cum vor avortul, aproximativ 14 state au limitat avortul fie total, fie începând din momentul când se poate detecta bătaia inimii copilului (6 săptămâni).

În alte state se lucrează la legi similare. Legi care să limiteze procedura avortului sunt foarte probabile dacă alegerile sunt câștigate de guvernatori și reprezentanți pro-viață.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button