familie

Programul noului guvern include o alocație de 1.600 lei pe an pentru fiecare copil școlarizat

Pe site-ul Camerei Deputaților a fost publicat noul program al guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă (foto). Acesta include acordarea unei alocații anuale de 1.600-1.800 lei pentru fiecare copil dintr-o familie.

Banii vor fi acordați doar pentru copiii care au cel mult 10% absențe nemotivate, ceea ce se implică faptul că vor beneficia copiii de peste 7 ani.

Alte măsuri propuse de noul guvern sunt neimpozitarea venitului medicilor începând din 2019, modificarea TVA de la 19% la 18% din 1 ianuarie 2019, TVA 5% pentru vânzarea de locuințe mai mici de 120 mp, creșterea anuală cu 100 de lei a salariului minim net, introducerea salariului minim pentru cei cu studii superioare și majorarea lui anuală cu 150 lei net.

Guvernul a mai anunțat că va analiza oportunitatea reintroducerii impozitului pe venitul global (IVG) pentru persoane fizice, cu scutire pentru veniturile mai mici de 2.000 lei/lună.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și Analiză. Politicile pro-familie din Polonia: concediu de maternitate, indemnizații pentru copil, sprijin pentru mame singure, facilități fiscale pentru părinți

Citește și Anul 2018 a fost declarat Anul Familiilor în Ungaria


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button