familie

Anul 2018 a fost declarat Anul Familiilor în Ungaria

Zoltan Balog are cinci copii şi este Ministrul Resurselor Umane din 2012 (Foto: Origo.hu)

Agenţia de ştiri RADOR informează că anul 2018 va fi Anul Familiilor, motiv pentru care Guvernul Ungariei va acorda o atenţie sporită familiilor maghiare – a declarat Zoltán Balog, ministrul ungar al resurselor umane, în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta.

Zoltán Balog a subliniat că una dintre cele mai de succes politici derulate de Guvernul de la Budapesta se referă la familie, care a primit o atenţie deosebită începând din 2010.

În ultimii şapte ani au fost dublate alocările financiare către acest domeniu, ajungându-se la două mii de miliarde de forinţi annual, adică 4,9 % din PIB. În comparaţie, acest procent este în medie aproape jumătate – 2.55 % – în restul ţărilor Uniunii Europene. Guvernul Ungariei s-a străduit să ofere sprijin financiar şi moral familiilor tinere, care se pregăteau să îşi întemeieze un cămin şi să aibă copii, familiilor numeroase, care se întorceau la serviciu după concediul de creştere a copilului, precum şi vârstnicilor.

Ministrul a amintit şi de acţiunile care vor fi intreprinse în 2018 referitor la familii. Anul viitor reducerea la impozitele plătite de familiile cu doi copii va creşte cu cinci mii de forinţi, ajungând la 35 de mii de forinţi. De asemenea, începând cu luna ianuarie va fi mărit cuantumul sprijinului financiar şi al obligaţiunilor pentru bebeluşii născuţi în afara Ungariei, dar care au cetăţenie ungară. Acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului pentru femeile care nasc în perioada studiilor superioare se va face timp de doi ani şi va fi extins şi programul privind fertilizarea in vitro. Totodată, familiile în care se naşte al treilea copil sau al patrulea (şi aşa mai departe) vor beneficia de o reducere a creditelor ipotecare cu un milion de forinţi pentru fiecare nou-născut, iar mamele care au credite de studii – în funcţie de numărul copiilor născuţi – pot cere suspendarea rambursării sau chiar degrevarea de aceste obligaţii financiare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citeşte şi De acum, Budapesta le permite şi copiilor maghiari din afara graniţelor Ungariei să beneficieze de subvenţia pentru începerea vieţii

Citeşte şi Numărul avorturilor din Ungaria a scăzut cu 23% în cinci ani, pe fondul tendinței globale de scădere

Citeşte şi Ungaria şi Polonia întăresc controlul guvernamental asupra ONG-urilor cu finanţare externă


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191 – RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button