familieMarxism cultural

ALDE și Coaliția pentru Familie semnează protocolul de organizare a referendumului de modificare a Constituției

 

14566353_1591778364458504_5977416885465195588_o

ALDE, 14 noiembrie 2016

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, împreună cu domnul Mihai Gheorghiu, președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, au semnat astăzi un protocol cu privire la organizarea unui referendum național pentru revizuirea Constituției României, referitor la redefinirea noțiunii de familie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Protocolul dintre ALDE și Coaliția pentru Familie vine ca urmare a unei inițiative fără precedent a societății civile, semnată de peste trei milioane de cetățeni cu drept de vot, care solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului „soți” cu sintagma „bărbat și femeie”, așa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Prin semnarea acestui protocol, Alianța Liberalilor și Democraților va susține adoptarea legii de revizuire, dar și a legii privind organizarea și desfășurarea referendumului de revizuire, astfel încât organizarea referendumului să poată avea loc în luna aprilie 2017.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button