familie

Ca și anul trecut, în unele provincii italiene, primii născuți din anul 2018 au fost români

de Redacția Stiripentruviata.ro

În provincia italiană Sondrio primul copil este tot un român. La trei minute după miezul nopții, când pe cer încă explodau artificiile festivităților pentru noul an, la spitalul din Sondrio s-a născut Leonardo, primul copil al lui Ion Drumea și al Dianei Vornicu.

„Suntem foarte fericiți”, a declarat pentru „La Provincia di Sondrio” tatăl micuțului de 3,440 kg. „Noul nostru an nu putea să înceapă mai bine. Copilul nostru ar fi trebuit să se nască pe 27 decembrie, dar a preferat să aștepte sosirea noului an”.

Și în provincia Agrigento primul copil venit pe lume în acest an este român și se numește Gheorghe, informează Gazeta Românească.

Băiețelul s-a născut la secția de obstetrică și ginecologie a spitalului Barone Lombardo din Canicattì, la ora 1 și 15 minute din noul an. Cântărea 3,600 kg.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Părinții micuțului Gheorghe sunt români, rezidenți de mai mulți ani la Canicattì, scrie grandangoloagrigento.it. Tatăl are 27 de ani și este maistru în construcții, iar mama are 23 de ani și e casnică.

Potrivit datelor Institutului de Statistică din Italia  (ISTAT), aici trăiesc 1.151.395 de români. Este cea mai mare comunitate străină.

Între 2000 și 2014 în Italia s-au născut 136.144 de copii cu mamă româncă și tată român/străin. În 2013 s-a atins un număr de 15.796 de nou-născuți români în Italia (o cincime din totalul copiilor născuți în Italia cu ambii părinți străini), iar anul următor au venit pe lume 14.912 de copii români.

În 2015, româncele au născut în Italia 19.123 de copii, iar în 2016 – 15.417 de copii.

ISTAT avertizează că în Italia există o scădere dramatică a numărului de nou-născuți, subliniind că, dacă nu ar exista aportul imigrației, deficitul demografic ar fi și mai amplu.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button