familiepoveşti pentru trezit copiiisfaturi pentru tinerivalorile familiei

Atelier de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet” la Iaşi

de Redacția Stiripentruviata.ro

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iaşilor a organizat miercuri, 22 ianuarie 2020, un atelier de lectura „Spune-mi o poveste pentru suflet” la Şcoala Waldorf din Iaşi. Povestitori au fost două tinere, Iuliana Pârvu şi Georgiana Nistor.

„La atelierul de lectură „Spune-mi o poveste pentru suflet”, elevii clasei a III-a de la Liceul Waldorf din Iași au făcut cunoștință cu Shok – un model de prieten devotat și curajos – din povestea „Aventurile porcușorului de zăpadă” scrisă de Iurii Bazukevici.

Povestea are un mesaj profund despre prietenie și recunoștință și cele două ore de atelier au fost un bun prilej de a valorifica prin discuții, jocuri dinamice, cântece și lucru în echipă ceea ce transmite textul.

Pentru copii, poveștile cu folos sunt o adevărată hrană pentru suflet și de impactul acestora ne-am convins încă de la primele ateliere pe care le-am susținut. De fiecare dată, simțim o mare bucurie când observăm entuziasmul și implicarea copiilor!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Povestitul e modalitatea prin care ne străduim să facem ceva folositor pentru ceilalți și ne-am dat seama că poveștile pot transmite multe valori sănătoase…de multe ori, copiii pot găsi în personaje modele pozitive.

Descarcă de aici textul poveștii, materialele didactice și planul atelierului pas cu pas, precum și impresiile copiilor.

În luna martie – luna pentru viața – ne-am propus să spunem cât mai multe povești din care să învățăm cât de important este să prețuim darul vieții și să îl valorificăm împreună cu alții.

Departamentul Pro Vita îşi propune să organizeze pe viitor un training de formare „Spune-mi o poveste pentru suflet” la Iaşi pentru iubitorii de poveşti.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button