familiehomosexualitate

Un rabin îndeamnă sinodul de la Vatican să respingă lobby-ul homosexual

Levin_810_500_55_s_c1

LifeSiteNews.com, 2 octombrie 2014

Un cunoscut evreu ortodox american, rabinul Yehuda Levin (foto dreapta, la Manifestația pentru Apărarea Libertății Religioase de la New York, în 2012), care este și purtătorul de cuvânt al Alianței Rabinilor din America, a făcut apel la cardinalii conservatori din cadrul Bisericii Catolice, spunându-le să reziste presiunilor care se fac pentru tolerarea sau acceptarea homosexualității în biserică.

Rabi Levin a menționat că vorbește doar în nume propriu și s-a declarat îngrijorat că unii lideri catolici cad pradă „metodologiei militante” a organizațiilor homosexuale radicale, care deja au impus acceptarea homosexualității ca normală în școlile publice, în administrație și în asociații profesionale precum Asociația Americană de Psihologie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În perioada 5-19 octombrie, la Roma are loc un sinod extraordinar al Bisericii Catolice pe tema familiei, iar multe organizații catolice laice se tem că, la acest eveniment, mulți dintre cardinalii „reformatori”, care s-au pronunțat anterior favorabil în legătură că căsătoria între persoane de același sex, ar putea ajunge să încline balanța înspre acceptarea acestei viziuni.

Citește și Laicatul catolic pro-familie și organizațiile LGBT se adună la Roma în preajma Sinodului pentru Familie

Citat de LifeSiteNews.com, Rabi Yehuda Levin și-a exprimat opinia că este în joc soarta Bisericii Catolice, care, la ONU și în mediul internațional, încă rămâne „un adevărat bastion, principalul zid de apărare împotriva politicilor care afectează familia naturală și valorile vieții”. Evreii ortodocși aderă la aceste valori și se bazează pe Biserica Catolică ca aliat în apărarea acestora. Rabi Levin se numără adesea printre vorbitorii de la Marșul pentru Viață organizat anual în Washington D.C.

„De ce să discutăm uniunile homosexuale? Ce e de discutat?”, se întreabă rabinul, citat de LifeSiteNews.com. El mai adaugă că Scriptura este clară cu privire la imoralitatea homosexualității și că „adevărata compasiune” ne cere să-i spunem aproapelui să părăsească păcatul.

Foto: Priests for Life

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button