homosexualitateMarxism cultural

Polițistul Marian Godină: „O actriță de care nu auzisem s-a gândit că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduși pe calea cea dreaptă prin dialog”

16003105_1895410874022334_382362454692335030_n

După incidentul de la Cluj-Napoca, în care o manifestantă de la parada homosexualilor a plecat direct la mitingul celor care se opun manifestărilor homosexuale în spațiul public, polițistul Marian Godină a postat următoarele gânduri pe pagina lui de Facebook:

Ieri a fost pentru a doua oară când am descoperit o actriță de care nu auzisem, dar nu pentru că ar fi făcut vreun rol extraordinar în vreun film premiat, ci pentru că a ținut să joace în public, gratuit, un rol de circar. Actrița noastră a participat la un marș LGBT, după care a ținut să meargă și la manifestația antigay. S-a dus acolo, după cum ea ne spune, ca să facă dialog, adică nu doar să asculte și să tacă (ceea ce era oricum ostentativ). Cu alte cuvinte, s-a gândit ea cumva că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduși pe calea cea dreaptă de către ea, prin dialog. Și-o fi zis ceva de genu’: „Mă, cu oamenii ăia o fi dialogat careva? Ia, că mă duc eu să-i luminez. O să dialoghez eu cu ei și vor înțelege cât de încuiați sunt. Ba chiar vor pleca unii de la marș ținându-se de mână câte două cefe late, dintre care una va ține și un trandafir în dinți în timp ce își va suna nevasta să o anunțe că divorțează pentru că s-a reprofilat și și-a descoperit adevărata dragoste. Nevastă-sa se va bucura de veste pentru că și ea flirta de ceva vreme cu vecina de la trei. De mâine vor fi niște oameni destupați, atât la figurat cât și la propriu.”

Din păcate pentru ea, nu a fost așa pentru că acolo nu erau absolvenți de filosofie dornici de dezbateri cu argumente pro și contra. Dar indiferent de studiile și părerile lor, acei oameni au dreptul să și le exprime în cadru organizat și autorizat, la fel cum și ea a avut dreptul de a face asta la marșul la care participase în aceeași zi și care nu fusese perturbat de nimeni din cealaltă tabără.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din fericire, tot pentru ea, jandarmii au băgat actoria în dubă, pentru că legea e clară în privința unor astfel de manifestații, iar când prezența unei persoane instigă, acea persoană trebuie îndepărtată, pentru ca lucrurile să nu degenereze, asta pentru protecția ei în primul rând. Oare ce ieșea dacă nu erau jandarmii deloc? Se mai ducea acolo dornică de dialog?

E trist să văd că formatori de opinie ne prezintă din nou un „abuz” al Jandarmeriei fără ca măcar să se documenteze dacă jandarmii au procedat legal. Era suficient de citit Legea 60/1991 și de gândit că ea se aplică la fel și pentru bărbați, și pentru femei. Că doar tot suntem împotriva discriminării. Și cred că oricum au rugat-o frumos cam de prea multe ori.

P.S. Am mers la câteva meciuri ale Stelei și i-am auzit pe cei din galeria Dinamo susținându-și echipa. Chiar mi-am îmbogățit vocabularul cu ce am auzit pe acolo și de o parte, și de cealaltă. Dar nici că mi-a trecut vreodată prin cap să mă duc să dialoghez cu ceilalți și să le spun că nu e bine ce fac. Iar dacă mi-ar fi trecut prin cap asta, aș fi luat ceva pentru limbrici.

Și ca să nu uit să-mi iau doza de înjurături: Felicitări, Jandarmeria Română!

În trei zile, respectiva postare a obținut în jur de 13.000 de Likes. Ulterior, polițistul a mai revenit cu precizarea:

Prefer să îi dezamăgesc pe unii pentru că scriu exact ceea ce gândesc, chiar dacă nu dă bine și ei nu sunt de acord, decât să scriu ceva ce nu gândesc și cred cu adevărat, dar care să dea bine și să-mi aducă multe aprecieri.
Atunci m-aș dezamăgi pe mine.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button