Marxism cultural

Ion Cristoiu: „În America Țara reală a învins Sistemul. Pe cînd și la noi Victoria României reale?”

usa-elections

de Ana Popescu

Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat luni, 14 octombrie, pe blogul său, un articol în care sintetizează, primul în presa românească, semnificația rezultatelor alegerilor din SUA, Republica Moldova și Bulgaria.

Articolul se intitulează „În America Țara reală a învins Sistemul. Pe cînd și la noi Victoria României reale?”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pentru început, Ion Cristoiu trece în revistă reacția presei românești la marile evenimente politice din ultimul an.

Brexitul a fost abordat de pe băncile Galeriei pro-Europene de pe Arena Națională. De aici o abjecție cultivată de presa noastră, denunțată de mine pe cristoiublog.ro de luni 27 iunie 2016 sub titlu O idee antidemocratică abjectă cultivată de Presa noastră – Toți cei care au votat Brexit (peste 17 milioane de cetățeni) sînt niște idioți care n-au avut habar ce votează. I s-a adăugat, tot ca manifestare nu de gazetărie, ci de chibițăreală, minimalizarea importanței acestui Eveniment.

Am scris la vremea respectivă, nu mai departe decît în urmă cu cîtva luni, că noi, românii, avem descumpănitoarea capacitate de a nu tresări la evenimentele istorice, evenimentele care ulterior, aveau să ne dea peste bot.

Cine citește memoriile despre 23 August 1944 rămîne uluit de imbecilitatea bucureștenilor care-i găseau simpatici pe cei din Armata Roșie.

Asta pînă simpaticii au ajuns la București și s-au pus să tragă cu mitraliera în ceasornice, furioși că ticăie mai departe și cînd strigi la ele.

A venit în doar un an eșecul Loviturii de stat din Turcia și prin acest eșec, schimbarea geopolitică de la Ankara.

A venit, în doar un an, un alt eveniment crucial, dintre cele care schimbă Istoria Lumii și produc mișcări de plăci tectonice, inclusiv a celei pe care stăm noi, românii:

Victoria lui Donald Trump în America.

La fel ca și la Brexit, presa noastră, pro Hillary Clinton din prostie sau din ordin (agentura SRI din Presă, Rețeaua Soroș) s-a năpustit asupra celor care l-au votat pe Donald Trump tratîndu-i de idioți, de analfabeți, de pitecantropi.

Noul președinte al Americii, cel care va influența și destinul românesc de acum încolo, e prezentat mai departe, tot din prostie sau la ordin, ca un clovn, ca un nebun, ca un maimuțoi votat de maimuțoii americani.

Ca și în cazul Brexit, deși Evenimentul s-a petrecut – Donald Trump a învins și încă la scor – Presa noastră continuă să-l nege, tîmpindu-i pe români cu sugestia că, de fapt, Hillary Clinton a învins și că acuș-acuș, grație tinerilor frumoși și liberi din America, Donald Trump va demisiona lăsîndu-i locul lui Hillary Clinton.

Explicând că nu este nici pro, nici anti Trump, ci doar ține cont de însemnătatea „Fenomenului Trump”, Ion Cristoiu îl alătură rezultatelor alegerilor din Republica Moldova și din Bulgaria.

„Eu le voi alătura alte două evenimente:

Victoria lui Igor Dodon în Republica Moldova și a lui Rumen Radev în Bulgaria.

Dacă ne gîndim la rezistența în timp a lui Victor Orban, la ce se întîmplă în Polonia, putem vorbi deja de un Fenomen Trump la nivel planetar.

Liderii țărilor din Vest, liderii UE se agită deja.

Ce fac liderii României?

Ce fac politicienii noștri?

Sînt ei dispuși să ia în seamă și întrebarea:

Există un Fenomen Trump și în România?

Jurnalistul răspunde tranșant la întrebare: există și se datorează îndepărtării până la comflict dintre România reală și ceea ce vor alții să devină, peste capul cetățenilor,

Da, există.

Nu e vorba de un Fenomen anti-Sistem.

E vorba de Conflictul tot mai mare dintre România reală și România pe care vrea s-o impună Sistemul.

Pe vremea stalinismului românesc, orice eveniment căruia nu i se putea da imediat o explicație era pus pe seama imperialismului anglo- american.

Acum e întrucîtva la fel.

Orice eveniment căruia nu i se poate da o explicație imediată e pus pe seama rușilor.

Rușii și-au băgat coada în alegerile din SUA, în alegerile din Moldova, în alegerile din Bulgaria, în eșecul Loviturii de stat din Turcia, în supraviețuirea lui Victor Orban în Ungaria.

Cîtă vreme în România vom explica tot ce se întîmplă în lume prin intervenția rușilor, nu vom putea găsi adevărata explicație a Fenomenului Trump.

Sistemul, fie intern, fie extern, care vrea să impună mai departe Țara Lui, a Sistemului, și nu țara celor care votează, încasează lovitură după lovitură.

Va încasa o lovitură și în România?!

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Situatia asta in care suntem noi, ca popor, nu cred ca mai poate dura la infinit. Asa ca si la noi or sa inceapa sa se limpezeasca apele. Am citit tot articolul domnului Cristoiu si mi-a placut claritatea ideilor sale. Americanii au facut cea mai potrivita alegere pentru ei, acum este randul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button