familieMarxism cultural

Mihai Gheorghiu de la Coaliția pentru Familie speră ca inițiativa cetățenească pentru referendum să fie aprobată de Camera Deputaților pe 9 mai 2017, la aniversarea a 140 de ani de independență a României

mihai-gheorghiu

Presedintele Comitetului de Inițaitivă al Coalitiei pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a declarat luni, pentru Agerpres, ca saluta, in numele coalitiei, reluarea votului final in Camera Deputatilor ce va avea loc marti, 9 mai 2017, pentru proiectul de lege privind revizuirea articolului 48 alineatul 1 al Constitutiei Romaniei, precizand ca au fost adunate peste 3 milioane de semnaturi in acest sens.

Conform Agerpres, initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei pentru a clarifica notiunea de casatorie va ajunge, dupa votul final din Camera Deputatilor, in Senat. Este posibil ca in luna mai sa aiba loc si votul final al senatorilor, dupa care sa se stabileasca data referendumului. 

Un vot favorabil va insemna, in opinia lui Gheorghiu, „unul pentru normalitate, pentru firesc, pentru respectarea fundamentelor crestine ale civilizatiei romane si europene”. Redăm mai jos și alte declarații ale domnului Mihai Gheorghiu, cu sublinierile redacției:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ne exprimam speranta ca votul final va fi unul favorabil, asa cum au fost toate promisiunile si angajamentele principalelor partide politice parlamentare. Credem, totodata, ca reprezentantii tuturor partidelor vor aprecia necesitatea acestui vot in sensul celor dorite de cele peste trei milioane de cetateni romani care au semnat pentru definirea casatoriei in Constitutia Romaniei.

Si, nu in ultimul rand, e chiar ziua in care aniversam 140 de ani de independenta a Romaniei si cred ca va fi un vot de bun augur pentru a ne reaminti valorile civilizatiei romanesti, ale istoriei noastre nationale.

Maine va fi un vot important, pentru ca practic va fi primul vot final intr-o Camera. E greu de stiut pe cand se va finaliza, pentru ca se interpun amanari de la o saptamana la alta, dar se pare ca, exista, totusi, in ultimul timp, un acord ca lucrurile trebuie urgentate. Este probabil ca luna mai sa ne aduca votul in ambele camere. Iar referendumul va putea fi convocat la o luna dupa ce legea va fi adoptata in ambele camere, dupa procedura din Senat. Dar este foarte greu sa ma exprim cu privire la un termen. Totul depinde de cum vor decurge lucrurile la Senat.

Citește și Biserica Catolică din România susține oficial referendumul pentru căsătorie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button