homosexualitate

Sinodul BISERICII CATOLICE de la Vatican a respins raportul privind o mai largă acceptare a homosexualilor

HOMOSEXUALII sunt dezamăgiți. Sinodul BISERICII CATOLICE de la Vatican a respins raportul privind o mai largă acceptare a homosexualilor
Foto:bbc.co.uk

Grupurile catolice pentru drepturile homosexualilor și-au manifestat dezamăgirea după ce episcopii au respins propunerile privind o mai largă acceptare a homosexualilor.

Apelul de a „accepta și aprecia” homosexualii s-a regăsit într-un proiect de raport, dar nu a reușit să obțină susținerea a două treimi dintre episcopi, la sinodul episcopilor asupra familiei, care a avut loc la Roma.

De asemenea, o serie de paragrafe care sugerează că persoanele divorțate și catolicii recăsătoriți ar trebui să primească binecuvântare nu au fost aprobate.

Sinodul se va reuni din nou abia peste un an, urmând să dezbată subiecte la ordinea zilei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Peste 200 de episcopi din întreaga lume au petrecut două săptămâni la Vatican, discutând despre unele dintre cele mai controversate probleme legate de viața de familie.

Sursă: ActiveNews, 20 octombrie 2014


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button