familie

Schimbarea la față a Americii: La nominalizarea ca vicepreședinte, Mike Pence a adus un omagiu emoționant familiei

 

America profundă și rurală și-a votat liderii conservatori care i s-a părut că o reprezintă mai bine. Acest electorat mobilizat de Trump a fost demonizat de mass-media centrală și etichetat ca rasist, homofob și bigot.

Presa de mainstream i-a favorizat fără jenă pe democrații elitiști și condescendenți, produși de universitățile în care și-au însușit ideologia neomarxistă. Cu toate acestea, ei nu au reușit nici măcar să își mobilizeze propriul electorat. Hillary Clinton este candidatul democrat care a obținut cele mai puține voturi din istoria alegerilor în SUA.

Dar noul vicepreședintele ales al SUA a adus pe scena politică un profil uman cu totul diferit, unul în care fermierii și muncitorii de extracție socială joasă, cei mai afectați de evoluția economiei în ultimii ani, puteau găsi oglindite valorile care le dau puterea să meargă mai departe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astfel, în discursul pe care l-a ținut pe 20 iulie 2016, după nominalizarea sa ca partener de cursă electorală al lui Trump, Mike Pence, fostul guvernator pro-viață al statului Indiana, aduce un omagiu emoționant familiei – atât strămoșilor cărora le datorează viața și construirea propriului caracter, cât și soției și copiilor, vorbind despre ei ca despre cele mai importante persoane din viața lui.

Declară că acceptă nominalizarea la funcția de vicepreședinte în numele familiei sale – atât al celor care nu mai sunt, cât și al celor care încă îi sunt alături.

 

Citește și Mike Pence, viitorul Vicepreședinte al SUA, se declară „creștin, conservator, republican – în această ordine”

 

Prezentăm video și  câteva extrase traduse (începând de la minutul 3:00):

Pentru aceia dintre voi care nu mă cunosc – adică majoritatea: Am crescut în prim-planul visului american. Bunicul meu a emigrat în această țară. Am crescut într-un orășel din sudul statului Indiana, într-o familie numeroasă și cu un lan de porumb în spatele casei.

Deși familia noastră nu prea avea nicio legătură cu politica, eroii tinereții mele au fost J.F. Kennedy și Rev. Dr. Martin Luther King Jr.

Când eram mic, i-am văzut pe părinții mei construind tot ce era important: o familie, o afacere și o bună reputație.

Am crescut învățând să-mi pun încrederea în valoarea muncii serioase, în credință și în familie.

Tata, Ed Pence, a fost veteran în luptele din Coreea. Tata avea o benzinărie în orășelul nostru. A fost un tată extraordinar. Dacă ar mai fi cu noi astăzi, am sentimentul că ar fi savurat acest moment. Și probabil că ar fi fost și cam… surprins! Însă mă bucur nespus să vă pot spune că mama este aici. Vă invit să o aplaudați pe mama mea, Nancy, lumina vieții mele. 

Să știți că, după ce am crescut, am intrat în politică în celălalt partid. Aceasta până când am auzit glasul și idealurile celui de al 40-lea președinte și m-am alăturat Revoluției Reagan.

Însă cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată – chiar mai bun și decât ceea ce mi se întâmplă în această seară – este faptul că, în urmă cu 31 de ani, m-am însurat cu fata viselor mele, o profesoară și o artistă care este totul pentru mine. Vă invit să o aplaudați pe minunata mea soție, Karen Pence!

Și, indiferent ce altă funcție voi mai deține vreodată, cea mai importantă slujbă pe care o voi avea vreodată va rămâne cea de T-A-T-Ă. Eu și Karen am fost binecuvântați cu cei mai minunați copii din lume: Charlotte, scriitoare, Audrey, studentă, și un locotenent din Marina SUA pe nume Michael J. Pence.

Sunt atât de mândru de voi, dragii mei!

Urmărește discursul integral aici.

Citește și Schimbarea la față a Americii: Reince Priebus, un creștin ortodox practicant, va fi șef de cabinet la Casa Albă

Citește și Schimbarea la față a Americii: Cum arată platforma Partidului Republican, care a obținut cele mai multe mandate pentru Congres

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button