familie

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române respinge parteneriatul civil: „deresponsabilizează partenerii” și este „în detrimentul interesului copiilor”

În ziua de 24 mai 2018, s-a desfășurat ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Cu această ocazie, Biroul de Presă al Patriarhiei Române informează că a fost reiterată poziția Bisericii Ortodoxe Române privind legalizarea parteneriatelor civile, având în vedere faptul că aceasta va conduce la încurajarea și legalizarea concubinajului, precum și la deresponsabilizarea partenerilor de viață, în detrimentul interesului major al copiilor. Respingerea parteneriatelor civile este și poziția tuturor Bisericilor Ortodoxe, exprimată la Sfântul și Marele Sinod din Creta din anul 2016.

Anul trecut, Biserica ortodoxă Română a comunicat:

Considerăm că instituționalizarea unei forme alternative de familie este contrară credinței creștine și tradiției poporului român, cu posibile consecințe grave pentru viața morală, familială și socială a acestuia.

Comunicat de presă: Poziția Bisericii Ortodoxe Române față de „parteneriatul civil”

Parteneriatul civil oferă aceleași drepturi ca și căsătoria, dar nu implică și aceleași responsabilități

Expert internațional: „Introducerea parteneriatelor civile a precedat redefinirea căsătoriei în aproape toate țările care au redefinit căsătoria”

Comitetul Politic Național USR decide să susțină proiectul de lege a parteneriatului civil

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button