familie

Primarul Timișoarei: „Când spun că sunt căsătorit, nu vreau să mai fie nevoie de întrebarea suplimentară dacă sunt cu o femeie sau un bărbat”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu a anunţat, vineri, că deşi este un „nonconformist”, atunci când vine vorba de definirea noţiunii de familie este un tradiţionalist şi un conservator.

Eu, deşi un nonconformist de felul meu, în problema în discuţie sunt tradiţionalist, conservator. Am respect egal pentru heterosexuali şi homosexuali şi judec fiecare om pentru ce este el însuşi, nicidecum categorial. (…) Dar când nişte noţiuni s-au consacrat cu un anumit sens de-a lungul a sute, chiar mii de ani, cu voia a milioane şi milioane de oameni care le-au conferit aproape sacralitate în înţelesurile respective, drepturi egale pentru cei de altă orientare înseamnă ca ei să-şi poată defini noţiuni corespondente în înţelesul vrut de ei, nicidecum ca ei să transforme înţelesurile noţiunilor consacrate de ceilalţi, peste voia acestora!

El a mai declarat:

Eu, personal, vreau ca atunci când spun cuiva că sunt căsătorit, respectivul să nu aibă nevoie de o întrebare suplimentară pentru a afla dacă cu o femeie sau cu un bărbat, ci totul să fie subînţeles, ca acum, ca în tradiţia noastră multiseculară, chiar multimilenară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: România liberă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button