familieviaţa de familie

Camera Larisei. Fetița, mama și bunica au o cameră, dar bunica doarme mereu pe jos

Am întâlnit-o pe Larisa în noiembrie 2017, când eram în documentare pe teren în Teleorman.

Ne-am revăzut apoi la începutul lui februarie 2018, când am instalat un sistem fotovoltaic la căsuța de la marginea satului. Căsuța este compusă de fapt dintr-o singură cameră, alături de o mică magazie cu rol de bucătărie și spațiu de depozitare.

Ne-a plăcut de Larisa, și nu doar pentru că are note foarte bune la școală și este un copil cuminte. Am simțit că trebuie să ne implicăm cât putem noi de mult. Și am făcut alte drumuri în Teleorman, cu diverse lucruri care să le ușureze viața: un laptop pentru ca Larisa să folosească manualele digitale, un aparat foto primit de la un susținător Free Miorița, o sobă nouă și lemne ca să treacă iarna.

Am rămas plăcut surprinși de mama și bunica Larisei, care o susțin necondiționat și fac sacrificii pentru a-i asigura Larisei un trai decent și cele necesare pentru viața școlară. Mama ei are ceva probleme de sănătate, bunica fiind capul familiei. Pune răsaduri, crește găini, merge la piața din Roșiori, face tot ce poate pentru Larisa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Venitul lor lunar este de 1.056 lei, format din alocația Larisei, indemnizația de handicap și ajutorul de stat al mamei. Din ianuarie am reușit să îi oferim Larisei și o bursă lunară de merit, cu sprijinul câtorva susținători Free Miorița.

Încercăm acum ceva mai mult, dar absolut necesar. Un spațiu de locuit, de joacă și de studiu pentru Larisa. Camera pe care orice copil ar trebui să o aibă, locul în care să învețe, să viseze și să se dezvolte. Apoi, ar ajuta-o și pe bunica ei să nu mai doarmă pe jos la picioarele patului unde seara se odihnesc Larisa și mama ei.

(articolul continuă mai jos)

De ce o cameră și nu o casă nouă? Pentru că situația juridică a terenului este complicată, nu sunt acte ci doar un titlu de proprietate al unui înaintaș al familiei extinse care constă în mai multe generații de moștenitori. De aceea nici nu au curent electric… Procedurile ar dura extrem de mult pentru a definitiva toate succesiunile necesare. În momentul de față terenul este împărțit verbal între 3 moștenitori, unul dintre ei fiind bunica Larisei. Lor le revin aproximativ 500 mp, accesul făcându-se prin curtea unuia dintre frații bunicii.

Planul este să construim o cameră și să o legăm de construcția existentă, iar magazia să o transformăm într-o bucătărie. Pe lângă construcția propriu-zisă, vom dota locuința cu toate cele necesare: sobe, pat, birou, masă, dulap haine, dulapuri bucătărie, mașină de spălat manuală etc, vom construi o toaletă exterioară nouă și vom schimba acoperișul camerei existente.

Pentru toate acestea este nevoie de aproximativ 15.000 de euro, sumă în care sunt incluse și cheltuielile de deplasare ale echipei de constructori care va veni din Hunedoara.

Donează!

Camera Larisei ar putea fi șansa ei la un viitor frumos

Asociația Free Miorița
CIF 29953226, RO71 BACX 0000 0009 4246 2000 UniCredit Bank
Detalii: „Donație pentru Larisa”

Sursa: Free Miorița

AUDIO. Un reportaj Radio TRINITAS despre Larisa

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button