familieviaţa de familie

AUDIO. Camelia Smicală către copii: „Au fost copii care au fost la război, mamă. Și au rezistat. Trebuie să rezistați și voi”

În timp ce Serviciul pentru protecția copilului din Finlanda susține că Maria și Mihai Smicală sunt în sistemul social din această țară și nu acasă la ei pentru că așa le este mai bine, copiii neagă acest lucru atât în înregistrările făcute de mama lor, cât și în scrisori.

AUDIO

Într-una din scrisori, Mihai folosește de opt ori cuvântul ACASĂ, despre care vorbește la timpul prezent (foto jos):

Eu acum sunt mai mare de 12 ani. Sora mea Maria are 11 ani. Sora mea și cu mine suntem obosiți pentru că ne-au mai luat o dată si pe urmă ne-au lăsat acasă. Noi vrem să mergem acasă impreună. Adică noi nici nu știm de ce ne ține aici. Eu vreau să mergem acasă. Acasă este frumos. Noi mâncăm toți impreună și ne distrăm. Mama noastră este cea mai bună.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nici nu știm de ce ne ține aici. Mama are grijă de noi, ne ajută tot timpul și ne invață la lecții. Noi acasă avem note foarte bune. Acasă avem și o pisică Kitti. Când suntem acasă mergem împreună peste tot și suntem bucuroși. Mama noastră îi pasă de noi, ea ne ingrijește și ne face să râdem. Noi vorbim totul cu mama noastră. Cînd suntem acasă avem mâncarea cea mai bună, mama ne face tot ce vrem noi. Sora noastră mai mare este cea mai frumoasă. Noi vrem să plecăm la casa noastră.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button