libertate de conștiință

Predicatori arestați pentru că vederile creștine exprimate au ofensat niște trecători

Doi predicatori au fost arestați după ce au predicat Evanghelia pe străzile din orașele scoțiene Dundee și Perth. Toni Miano, la Dundee, a fost acuzat de un trecător de „limbaj homofob”, iar la Perth, Josh Williamson a fost arestat pentru „încălcarea păcii”, tot în urma unei reclamații venite din partea trecătorilor. Primul a rămas în custodie 24 de ore, iar al doilea a fost arestat de două ori, a doua oară fiind deținut pentru șase ore.

Centrul Juridic Creștin (Christian Legal Centre) a asigurat reprezentarea lor juridică și, de curând, a obținut pentru aceștia renunțarea la acuzații din partea procurorilor scoțieni.

Andrea Williams, de la organizația creștină menționată, a declarat: „Aceste cazuri demonstrează o dată în plus cât de confuză a devenit situația. E destul ca un singur trecător se pretindă „ofensat”, iar poliția va ridica și deține pentru multe ore orice predicator creștin. Aceasta este suficient ca să ne creeze un blocaj profund, făcându-ne să renunțăm la libertatea de exprimare garantată prin Constituție, de teamă ca nu cumva, dacă vorbim despre lucrurile în care credem, să ofensăm pe cineva, iar statul să ne pedepsească pentru asta”.

Reprezentanta Centrului Juridic Creștin din Marea Britanie a mai sugerat ca asociațiile predicatorilor și cele ale polițiștilor să conlucreze pentru elaborarea unui ghid de bune practici în abordarea de către poliție a acestor cazuri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Christian Concern


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button