bioeticălibertate de conștiințăvaccinuri

VIDEO. Senatul adoptă legea care prevede obligativitatea vaccinării universale. Marșuri de protest în toată țara: „Libertatea este un drept. Vaccinarea este o alegere”

În weekendul 21-22 octombrie 2017 au avut loc în toată țara marșuri de protest împotriva legii care prevede obligativitatea vaccinării universale și instituie penalități pentru părinții care nu-și vaccinează copiii.

La București au protestat circa 1.000 de persoane.

Subliniez că este foarte important ca deciziile ce se iau pentru viața noastră, să rămână ale noastre,

a declarat tenorul Vlad Miriță, prezent la acțiune.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Costel Stanciu, președintele Asociației „Pro Consumatori”, a declarat:

În acest proiect de lege posibilitatea constatării unei epidemii a fost lăsată la latitudinea Institutului Național de Sănătate Publică, ceea ce înseamnă că câțiva funcționari vor decide dacă există o epidemie și în felul acesta va fi vaccinată întreaga populație. De doi ani, Comitetul Național de Vaccinologie a fost desființat, acela funcționa în baza opiniei mai multor comisii de specialitate, cum ar fi Comisia de Pediatrie, Comisia de boli infecțioase, Comisia de Medicină a familiei ș.a.m.d. Era mult mai util acel Comitet Național de Vaccinare decât forma actuală prevăzută de lege prin care se limitează numărul specialiștilor angrenați în constatarea unei epidemii și implicit în procesul de vaccinare a populației. Din păcate, dezbaterea publică care s-a organizat pe marginea acestui proiect de lege nu a fost una democratică… ceea ce demonstrează că undeva există niște interese.

Senatul, prima cameră sesizată, a adoptat deja legea, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților. Singura modificare notabilă față de varianta trimisă de Guvern a fost eliminarea prevederii ca legea vaccinării să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, fără a se prevedea însă o altă dată.

VIDEO


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button