Interdicția asupra reclamelor având sloganuri „ex-gay” a fost admisă într-o instantă din Londra/ Cea mai tânără dictatură (6)
În cea mai tânără dictatură, dictatura homosexualității, între persoanele care nu au dreptul la existență publică se numără și foștii homosexuali (ex-gay). Iată un exemplu:
articol semnat de Hilary White pentru LifeSiteNews
Londra, 25 martie 2013: Interdicția impusă de primăria din Londra reclamelor de pe autobuze, ce promovează slogane „ex-gay”, este legală, a decis vineri un tribunal din Londra. Doamna judecător Lang a decis că aceste reclame postate de un grup de creștini i-ar putea „ofensa profund” pe homosexuali și au fost considerate „homofobe… crescând astfel riscul prejudiciilor și atacurilor homofobe.”
Reclamele au putut fi văzute în vara anului trecut pe părțile laterale ale faimoaselor autobuze londoneze supraetajate, având sloganul „Not gay! Post-gay and proud. Get over it.”(„Nu sunt gay! Fost gay și mândru. Treci peste asta!”)
Reclamele au fost proiectate și sponsorizate de grupul Core Issues Trust, ca răspuns la campaniile anterioare ale grupului de lobby pentru homosexuali, Stonewall, când au fost postate reclame ce conțineau mesajul „Some people are gay. Get over it!”(„Unii oameni sunt gay. Treci peste asta!”), și la campania intens mediatizată, organizată de ateiști și de faimosul profesor ateu Richard Dawkins, ce prezentau mesajul „There’s probably no god. Now stop worrying and enjoy your life.”(„Probabil că nu există Dumnezeu. Nu te mai îngrijora și bucură-te de viață.”)
Dr. Michael Davidson, inițiatorul campaniei ex-gay și un psiholog care a experimentat și respins el însuși atracția față de persoanele de același sex, a declarat pentru LifeSiteNews că decizia este ”instructivă”.
„Am expus cu succes publicului tentativele unui organism public de a favoriza propaganda anti-crestină, prin eșecul lor de a utiliza propriile criterii în cazul acceptării reclamelor de la Stonewall și anunțurile British Humanist Association”, a spus el.
Este de remarcat faptul că, în hotărârea luată împotriva reclamelor ex-gay, judecătoarea a declarat, de asemenea, că reclamele Stonewall și BHA au fost „extrem de ofensatoare” și n-ar fi trebuit aprobate. Ea a găsit că, prin interzicerea reclamelor de la Trust, după ce alte campanii au fost permise, autoritatea transporturilor londoneze și-a aplicat politicile „inconsistent” și „parțial”. Ea a concluzionat că decizia de a interzice reclamele a fost „incorectă din punct de vedere procedural”, „o încălcare a propriilor proceduri” și „a demonstrat incapacitatea de a lua în considerare aspectele relevante”.
Judecătoarea a permis să se facă apel la o instanță superioară, pe motivul că a avut loc „o ingerință în dreptul la libertatea de exprimare a unui organism public, ceea este o problemă de importanță fundamentală încât merită să fie luată în considerare de către o instanță de apel”.
Core Issues Trust a argumentat că primarul Londrei, Boris Johnson, a interzis reclamele în mod ilegal pe baza motivațiilor politice. Implicarea lui Johnson a fost contestată, deoarece el este cunoscut ca un puternic susținător al politicii homosexuale, inclusiv al planurilor guvernului de a introduce „căsătoria gay”.
Trust a argumentat că libertatea „de a răspunde campaniilor pro-homosexualitate este un drept important ce trebuie protejat.”
Grupul a susținut că reclamele au fost menite doar să informeze publicul de faptul că mulți nu sunt de acord cu afirmația că homosexualitatea este o condiție înnăscută și de neschimbat. Mișcarea homosexuală își argumentează multe din cerințele lor pentru „egalitate”, inclusiv cererile ca legile ce definesc căsătoria și familia să fie schimbate, pe ideea că homosexualitatea este o condiție umană normală și de neschimbat.
Davidson a declarat pentru LifeSiteNews ca aceasta campanie pe autobuze a fost torpilată printr-o campanie orchestrată a mass-media, după ce informații despre ea s-au scurs către ziarul de stânga The Guardian. Acest „proces Twitter” s-a declanșat atunci când grupurile de activiști homosexuali, „în câteva ore”, au început să conteste orice opoziție la adresa promovării homosexualității, spune el.
Potrivit lui Davidson, în temeiul Legii privind egalitatea, existența persoanelor „ex-gay” reprezintă o enigmă a grupurilor protejate. Legea declară că „homosexualii” sunt persoane a căror orientare sexuală nu poate fi schimbată, dar Davidson spune că dacă legea insistă că un „fost homosexual” este homosexual, atunci dreptul acelei persoane „de a-și schimba identitatea” este ignorat. Însă dacă persoana „ex-gay” este privită de lege ca fiind heterosexuală, atunci legea trebuie modificată pentru a recunoaște că schimbarea este într-adevăr posibilă, afirmă Davidson.
„În acest moment ne consultăm cu echipa noastră juridică pentru a decide asupra căror părți din lege s-ar putea face recurs”, spune el. „Deși judecătoarea a spus că acest apel este puțin probabil să schimbe decizia, se pare că există o recunoaștere a lipsei de echilibru în rezultatul hotărârilor judecătorești.”
El a adăugat ca ”autobuzele nu vor fi niciodată mediul de luptă al unor discuții nuanțate despre un subiect atât de complex –dar, având în vedere modul unilateral în care acesta a fost dezbătut în Marea Britanie”, a simțit că ar fi potrivit ”să contracareze reclamele Stonewall”.