homosexualitate

SUA: Reacțiile unor politicieni la legalizarea de către Curtea Supremă a „căsătoriei” între persoane de același sex

phpThumb_generated_thumbnailjpg
foto: Ted Cruz, senator de Texas

Ted Cruz, senator de Texas: „Această decizie radicală își propune să pună la pământ legile în privința căsniciei din interiorul statelor. Nu are absolut nicio legătură cu Constituția Statelor Unite ale Americii. Au inventat-o ei. Este o decizie ilegală și prin adoptarea ei, au subminat legitimitatea fundamentală a Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite”.

Citește și: Statele Unite: De ce libertatea religioasă are nevoie de mai multă protecție?

Scott Walker, guvernatorul Statului Wisconsin și candidat la alegerile prezidențiale din 2016: „Cinci judecători nealeși au redefinit instituția căsătoriei, o instituție care, recunoaște autorul acestei decizii, «a fost cu noi timp de milenii». (…) singura alternativă a poporului american este să sprijine un amendament la Constituția Americii pentru a reafirma puterea statelor de a continua să definească căsătoria. Fac apel la președinte și toti guvernatorii să mi se alăture în asigurarea milioanelor de americani pe care guvernul nu trebuie sa-i forțeze să participe la activități care le încalcă convingerile lor religioase profunde. Nimeni nu vrea să trăiască într-o țară în care guvernul constrânge pe oameni să acționeze în opoziție cu conștiința lor”.

Citește și:Curtea Supremă din New Mexico: fotografii creștini sunt obligați să accepte fotografierea „căsătoriilor” homosexuale

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mike Huckabee, fost guvernator al statului Arkansas și candidat la Președinția Americii: „Nu voi achiesa unei curți imperiale, așa cum nici părinții noștri fondatori nu s-au supus Monarhiei Britanice. Trebuie să rezistăm și să respingem tirania judiciară, nu să ne retragem. Această decizie irațională și neconstituțională de a respinge dorința cetățenilor din peste 30 de state se va dovedi una din cele mai dezastruoase din istoria curții. Singurul lucru mai rău decât această decizie greșită și falimentară ar fi ca președintele și Congresul să capituleze în fața acestui act neconstituțional, tiranic”.

Sursa: Active News

Citește și: De ce, brusc, drepturile creștinilor au devenit mai puțin importante decât cele ale homosexualilor?

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button