homosexualitate

VIDEO șocant: 500 de victime la rainbow party, activist pro-homosexualitate arestat în Taiwan

  Zhong-Ji-Lu-afterparty

Weekendul trecut, canale media precum Associated Press, RT.com, The Slate, au relatat despre tragedia de la un parc acvatic din Taiwan, unde peste 500 de persoane au fost rănite de o adevărată ploaie de foc care s-a abătut peste ei în urma proiectării în aer de către organizatori a unei pulberi colorate inflamabile, cu ajutorul unor tunuri cu dioxid de carbon.

Citește și: O grotescă parodiere a crucificării lui Iisus Hristos: În Sao Polo, două milioane de participanți la o paradă gay

Imaginile șocante de mai jos arată cum oamenii iau foc, efectiv, la contactul cu aerul pe terenul devenit ring de dans improvizat:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

Ceea ce evită, însă, să relateze canalele mediatice occidentale este că petrecerea era organizată de un cunoscut activist local pentru drepturile homosexualilor și se voia un fel de rainbow party, conform NaturalNews.com, care urmărit sursele media asiatice pentru relatări suplimentare despre eveniment.

Zhong-Ji-Lu-handcuffed
foto: Zhong Ji Lu

Activistul pentru drepturile homosexualilor Zhong Ji Lu (Lu Chung-chi, după ortografia mandarină) este în prezent eliberat pe o cauțiune de un milion de yuani, urmând să fie cercetat în libertate. Locația nu avea căi de evacuare adecvate, iar organizatorii (Color Play Creative Company and Rui Bo Marketing Agency, ambele deținute de activistul menționat) nu au respectat manevrele de siguranță, deoarece pulberea de porumb colorată cu adjuvanți chimici este inflamabilă, lucru făcut cunoscut pe eticheta produsului. Folosirea tunurilor a favorizat inflamarea pulberilor colorate. În plus, organizatorii petrecerii cu dans Color Play Asia au vândut 10.000 de bilete, iar la ora respectivă în locație existau 4.000 de participanți, scrie Taiwan Apple Daily.

Zhong Ji Lu este principalul fondator al organizației Gay Rights Taiwan (http://www.facebook.com/gayrightstw) conform Storm Media Group in Taiwan, iar Liberty Times Net Taiwan îl identifică drept un binecunoscut activist în domeniu. Website-ul pro-homosexualitate Pridewatch Taiwan (http://www.pridewatch.tw/people/yaowz) a scris adesea despre el. Însă relatările din China Times îl leagă pe Zhong Ji Lu și de alte scandaluri și afaceri „cu cântec”, printre care și neplata lucrătorilor la una din întreprinderile sale.

Tragedia din 27 iunie a determinat guvernul vrea să interzică folosirea respectivei pulberi colorate la astfel de evenimente.

Traducere și prelucrare: Suzana Georgescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button