homosexualitate

Primarul din Toronto a cerut îndepărtarea steagului LGBT de pe sediul primăriei

Rob_Ford2-240x154

de Peter Baklinki, LifeSiteNews, 7 februarie 2014

Câteva orașe canadiene au protestat zilele acestea împotriva interzicerii propagandei homosexuale în Rusia arborând la sediile lor steaguri în culorile curcubeului, simbol al comunității LGBT. Dar primarul din Toronto, Rob Ford, a pus piciorul în prag, cerând îndepărtarea respectivului steag:

„Olimpiada nu are nicio legătură cu preferințele sexuale. Nu sunt de acord cu arborarea steagului în culorile curcubeului. Ar trebui să arborăm steagul Canadei“, a declarat el, citat de National Post. În fața reporterilor, Ford a mers să inspecteze steagul canadian afișat în fereastra de la biroul lui: „Asta înseamnă Olimpiada. E vorba despre patriotism, nu despre preferințe sexuale“, a mai spus el.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Un reporter i-a spus că steagul în culorile curcubeului e un semn de solidaritate cu persoanele LGBT din Rusia, la care Ford a replicat: „Lasă Rusia să facă ce vrea. Noi suntem canadieni“.

Recenta lege care interzice propaganda homosexuală în rândul copiilor din Rusia s-a confruntat cu critici dure din partea occidentalilor, care o condamnă ca anti-gay și ca o violare a drepturilor omului. În acest moment, este ilegal în Rusia să diseminezi informație despre concepte sexuale netradiționale în rândul copiilor.

În ciuda cererii primarului, steagul a rămas arborat. Anthony Perruzza, cosilier în primărie, le-a spus reporterilor că Ford a dat înapoi și a fost de acord cu arborarea ambelor steaguri, relatează National Post.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button