homosexualitatetransexualitate

Psihiatrul Keith Ablow: Voi vorbi împotriva trans-sexualității, în pofida amenințărilor cu moartea

KeithAblow-240x283
Dr. Keith Ablow

de Kirsten Andersen, LifeSiteNews, 28 ianuarie 2014

WASHINGTON, D.C., 28 ianuarie 2014 (LifeSiteNews.com) – Dr. Keith Ablow, medic psihiatru american, a fost ținta unor amenințări cu moartea pentru exprimarea unei opinii profesionale conform căreia trans-sexualitatea se bazează pe false argumente științifice, expunând copiii vulnerabili la riscurile unor proceduri chirurgicale inutile și ale unei vieți de confuzie.

Într-un interviu exclusiv pentru site-ul LifeSiteNews, psihiatrul, care practică în statul american Massachusetts, a afirmat că va continua să vorbească despre acest subiect indiferent de amenințările primite.

„A trebuit să iau decizia de a spune ce gândesc și de a încerca să fiu înțelegător cu toți, în pofida amenințărilor și în pofida cererilor venite de la mulți oameni care pretindeau să îmi fie retrase calificativele academice”, povestește Ablow pentru LifeSiteNews. „E important să continui să vorbesc despre acest subiect, deoarece se pare că în America există mii de copii care sunt pregătiți pentru operații estetice de amploare, care le vor schimba viața și de care nu se poate spune cu certitudine că au nevoie”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În opinia lui, comunitatea psihiatrică ar trebui să redeschidă subiectul motivelor pentru care o persoană se poate simți prinsă ca în cursă într-un corp care nu este al său. „Ca psihiatri, nu putem identifica cu precizie granița dintre credința fermă și părerile înșelătoare”, spune Ablow. „Iar dacă se va dovedi că problema oamenilor care se simt prinși într-un corp de sex diferit poate fi abordată și altfel decât cu bisturiul, noi, ca experți, vom fi responsabili pentru că nu ne-am făcut mai bine datoria, căutând cauzele problemei.”

Luna trecută, după promulgarea în California a unei legi controversate, care le permite elevilor din școlile publice să-și aleagă alt sex decât cel biologic când intră într-o echipă sportivă și când folosesc toaleta și vestiarul, Ablow a atras atenția americanilor printr-un editorial publicat de Fox News, în care califica legea drept „profund dăunătoare” pentru toți copiii. În respectivul articol, Ablow susține următoarele:

„De la 1 ianuarie, indiferent de datele lor anatomice, elevii școlilor publice californiene pot alege dacă vor să folosească toaletele și vestiarele fetelor, respectiv ale băieților, pe baza propriilor sentimente cu privire la propria sexualitate. (…)

Știu că alți psihiatri nu vor fi de acord cu mine, iar activiștii pentru drepturile persoanelor LGBT mă vor critica, dar cred că permiterea acestei „alegeri” este profund distructivă din punct de vedere psihologic pentru toți elevii, chiar și pentru cei care se identifică drept trans-sexuali. (…)

Mă aștept să primesc în continuare amenințări cu moartea și cereri de a mi se retrage postul de profesor la facultate pentru ceea ce am afirmat, am fost deja supus la astfel de intimidări (…).  Cred că acești copii au destule aspecte de rezolvat cu privire la identitatea lor, pentru că ei oricum se luptă să se simtă confortabil cu propriul corp, cu noțiunea de intimitate și cu schimbările care apar la pubertate, așa că nu este indicat să fie forțați să se confrunte și cu noțiunea că sufletele lor s-ar fi putut naște în corpuri nepotrivite. (…)

Nu cred că avem date concludente că vreodată în istorie un suflet de bărbat sau de femeie s-a născut cu un sex nepotrivit.”

LifeSiteNews l-a contactat pe dr. Ablow pentru a-i cere să comenteze propriile afirmații și pentru a afla mai multe despre resorturile care l-au împins să se exprime în public, indiferent de consecințe.

„Am primit reacții (la articol) extraordinar de pozitive din multe părți”, a declarat Ablow pentru LifeSiteNews, adăugând că mulți oameni i-au scris pe email, „exprimându-și descumpănirea cu privire la consecințele legii”.

Totuși, spune Ablow, „o minoritate zgomotoasă a avut reacții extrem de negative, chiar amenințătoare – un fenomen cu care am început să mă confrunt de fiecare dată când încerc să abordez chestiunea trans-sexualității într-un mod pe care eu îl consider obiectiv”. Multe din amenințări, spune el, erau de o violență explicită, „descriindu-mi ce ar trebui să pățesc și în ce fel”, mai spune psihiatrul.

El a explicat pentru site-ul citat că, în calitate de psihiatru, crede că reacțiile atât de violente față de cei care pun în discuție problema politicilor ce abordează identitatea trans-sexuală se datorează fricii.

„Cred că am avansat atât de mult pe acest făgaș, încât oamenilor le repugnă să revină asupra implicațiilor unor acțiuni precum injectarea unor copii de 12 ani cu doze masive de hormoni, care opresc evoluția pubertății”, susține medicul.

„Dacă această abordare se va dovedi lipsită de argumente științifice valabile, implicațiile pentru medicină vor fi majore, la fel și pentru părinții care și-au încurajat copiii pe această cale, precum și pentru psihiatria care nu a știut să pună la timp piciorul în prag și să ceară dovezi palpabile că oamenii se pot naște în corpuri nepotrivite.”

Expertul mai spune că implicațiile s-ar dovedi la fel de tulburătoare și pentru „persoanele (trans-sexuale) în cauză”.

„Odată ce un medic – iar în acest caz opinia mea este că e vorba de un medic care se înșeală – îți spune că suferința ta psihologică se explică prin faptul că te găsești într-un corp cu sexul greșit, schimbarea ta de perspectivă va fi o luptă pe viață și pe moarte”, spune Ablow. „Sub adăpostul acestei explicații simpliste – că te simți încarcerat într-un corp inadecvat pentru că tu chiar așa ești –, vei bloca întrebările mai profunde, care cer să te autoexplorezi mai mult. Or, se știe că oamenii fac orice pentru a evita o astfel de autoexaminare psihologică.”

Întrebat dacă nu simte că se pune în pericol prin afirmațiile pe care le face despre o problemă atât de controversată, Ablow declară pentru LifeSiteNews: „Când viața îmi e amenințată, îmi iau măsuri în acest sens”. Însă adaugă: „Mă consolez cu gândul că, statistic vorbind, cei care-și varsă năduful pe Internet rareori pun în acțiune ceea ce spun”.

Ablow își face griji referitor la „milioanele de copii americani cărora li sugerează să se întrebe dacă sexul lor trebuie să rămână neschimbat, când de fapt eu cred că nu ar trebui să existe această întrebare.”

El mai adaugă: „Sunt foarte mulți psihiatri bine intenționați și cu credite academice impecabile care nu sunt de acord cu mine, iar eu înțeleg asta. Dar nu înțeleg de ce nu mă înțeleg și ei pe mine. (…) Cu alte cuvinte, ar trebui să rămânem deschiși la investigații suplimentare. Mi se pare tragic să ajungi în punctul în care să-ți fie teamă să dezbați, ca nu cumva să fii ostracizat, fiindcă unii îți spun că ar trebui să mori, iar alții că nu ar trebui să mai fii primit la universitate.”

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button